کاهش نرخ سود بین بانکی
برای دومین هفته متوالی
نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به ۸ آذرماه برای دومین هفته متوالی کاهش یافت. به گزارش کائنات، بر اساس جدیدترین گزارش بانک مرکزی از نرخ سود بین بانکی، این شاخص در هفته منتهی به ۸ آذرماه به میزان ۶ صدم درصد کاهش پیدا کرده و به ۲۳.۵۴ درصد رسیده است. بیشترین نرخ بهره امسال مربوط به ۵ مهرماه ماه بوده که به نرخ ۲۳.۸ درصد رسیده بود.طبق اعلام بانک مرکزی نرخ بهره بین بانکی در ۱ آذرماه، ۲۳.۶۰ درصد بوده است. این نرخ در هفته منتهی به ۲۴ آبان ماه، ۲۳.۶۳ درصد و در هفته منتهی به ۱۷ آبان ماه، ۲۳.۵۶ درصد بوده است. این نرخ ۱۰ آبان ماه، ۲۳.۶۰ درصد و در هفته منتهی به ۳ آبان ماه، ۲۳.۷۱ درصد بوده است. نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به ۲۶ مهرماه، ۲۳.۷۲ درصد بود و در هفته منتهی به ۱۹ مهرماه به ۲۳.۷۶ درصد و هفته پیش از آن ۲۳.۷۵ درصد بوده است.
مدیرعامل بانک رفاه تشریح کرد؛
نقش اقتدار و استقلال بانکمرکزی در ثبات اقتصادی
مدیر عامل بانک رفاه کارگران گفت: افزایش استقلال بانک مرکزی باعث تسلط بیشتر این نهاد بر حاکمیت پول و کنترل بازارها خواهد شد.
به گزارش کائنات؛ اسماعیل للهگانی؛ مدیرعامل بانک رفاه کارگران در رابطه با قانون جدید بانک مرکزی و اثرات آن بر اقتصاد گفت: اقتدار بانک مرکزی به ثبات مالی کشور کمک میکند و برهمین اساس باید به عنوان ناظر مالی بر عملکرد سایر بانکها، استقلال و اقتدار لازم را برای مدیریت سیستم پولی و مالی کشور داشته باشد.
وی با اشاره به این موضوع که حاکمیت پول باید در اختیار بانک مرکزی باشد، تصریح کرد: بانک مرکزی اقدامات مناسبی برای تثبیت نرخ ارز و کنترل بازارهای مالی انجام داده است که اگر این اقدامات ادامه پیدا کند شرایط بهتری در اقتصاد فراهم میشود.
للهگانی قانون جدید بانک مرکزی را موثردانست و گفت: در قانون جدید، اقتدار و استقلال بانک مرکزی افزایش پیدا کرده به همین دلیل این نهاد تسلط بیشتری بر حاکمیت پول و کنترل بازارها دارد و با ورود به عنوان یک ناظر قوی و مقتدر، نوسانات و تلاطمهای اقتصادی را به حداقل میرساند.
مدیرعامل بانک رفاه کارگران با اشاره به دو سیاست مهم پولی و ارزی بانک مرکزی در چند ماه اخیر افزود: تعدادی از اشخاص در داخل یا خاج از کشور با قصد برهم زدن فضای اقتصادی کشور تلاطمهایی را ایجاد میکنند که بانک مرکزی با اقتدار تلاطم و نوسانات ایجاد شده را مهار میکند، همچنین بانک مرکزی شرایطی را فراهم کرده تا بانکهای ناتراز به سمت اصلاح خود حرکت کنند که این مهم باعث ثبات اقتصادی در کشور نیز خواهد شد.
وی با بیان اینکه کنترل تورم یکی از موضوعات مهم مد نظر بانک مرکزی است، تاکید کرد: با اقدامات بانک مرکزی و اعمال محدودیت در پرداخت تسهیلات، رشد نقدینگی کاهش پیدا کرده و روند بهبود ترازنامه بانکها نیز آغاز شده که این اصلاحات با قانون جدید بانک مرکزی بهتر و کاملتر هم اجرا میشوند. للهگانی در پایان گفت: بانک رفاه کارگران همزمان با اجرای سیاستهای بانک مرکزی از دو ابزار اوراق گام و گواهی سپرده خاص برای تامین نیاز واحدهای تولیدی استفاده کرده است.
تسهیلات مشاغل خانگی
۵۰۰۰ میلیاردی شد
معاون اشتغال وزیر کار ضمن اشاره به ایجاد ۹۰ هزار شغل خانگی در ۸ ماه اخیر از اختصاص ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار جدید توسط بانک مرکزی به منظور توسعه و تقویت مشاغل خانگی خبر داد و متوسط درصد تحقق مصوبات شورای عالی اشتغال در دولت سیزدهم را ۷۰ درصد ذکر کرد.
محمود کریمی بیرانوند درباره افزایش نرخ مشارکت اقتصادی زنان در دولت سیزدهم گفت: نرخ مشارکت اقتصادی در دولت سیزدهم بهبود یافته و بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران در تابستان ۱۴۰۲ نرخ مشارکت اقتصادی ۰.۶ درصد افزایش پیدا کرده است.
وی متغیرهای موثر در بهبود نرخ مشارکت اقتصادی را افزایش جمعیت فعال، کاهش جمعیت بیکار و افزایش جمعیت شاغل عنوان کرد و گفت: اگر این سه متغیر مثبت باشند نرخ مشارکت اقتصادی افزایش مییابد.
*ایجاد ۹۰ هزار شغل خانگی جدید ظرف هشت ماه اخیر
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار درباره اثرگذاری مشاغل خانگی در افزایش نرخ مشارکت اقتصادی زنان، تاکید کرد: مشاغل خانگی یکی از موضوعاتی است که در دولت سیزدهم رونق چشمگیری یافته است. طی ۸ ماه اخیر حدود ۹۰ هزار شغل خانگی جدید ایجاد شده است که نشان میدهد مشاغل خانگی به یکی از ارکان اصلی ایجاد اشتغال در کشور تبدیل شده است. کریمی بیرانوند افزود: در هفتههای گذشته با همکاری بانک مرکزی ۱۰۰۰ میلیارد تومان دیگر به مشاغل خانگی اختصاص یافت که خبر خوبی بود و مجموع اعتبارات مشاغل خانگی به ۵ همت رسید. وی ادامه داد: اولین بار بود که بانک مرکزی در میانه سال مجدد برای حوزه اشتغال تخصیص جدید در نظر گرفت که آبان ماه ابلاغ شد و ما نیز در وزارت کار به استانها ابلاغ کردیم. افزایش تسهیلات مشاغل خانگی به رقم ۵۰۰۰ میلیارد تومان تاکنون بیسابقه بوده است.