تقدیر از فعالان پروژه بازاریابی وفروش ftth
در مخابرات منطقه گلستان
گرگان –نادر کرمی -درجلسه ای که با حضور مدیر مخابرات منطقه گلستان ، از فعالان پروژه بازاریابی وفروش ftth تقدیر شد . به گزارش اداره روابط عمومی مخابرات منطقه گلستان ، در جلسه ای که به منظور هماهنگی وهمفکری در پروژه بازاریابی وفروش ftth برگزار شد از 6 نفر از فعالان این پروژه تقدیر شد . در این جلسه که با حضور دکتر غلامعلی شهمرادی برگزار شد ، ابتدا گزارش از عملکرد گروههای بازاریابی وفروش سرویس ftth ارائه که براساس آن نتایج حاصل از فعالیت 7 ماهه این گروهها اعلام شد . مدیر مخابرات منطقه گلستان با ابراز خرسندی از روند فعالیت های اجرایی این پروژه ونتایج حاصل ، همکاری بین بخشی وحمایت حوزه های مختلف را ضروری دانست و افزود:موانعی که در ابتدای پروژه با آن روبرو بوده ایم با هم اندیشی وتبادل نظر برطرف شده وفرآیندهای کاری آن با بهبود همراه شده وموجب سرعت بخشیدن به آن شده است . وی همچنین بهره مندی حداکثری از ظرفیت های درون سازمانی را دستاورد اجرای این پروژه دانست وگفت : حضور کارشناسان متخصص وبهره مندی از دانش وتخصص ومهارت آنها در اجرای پروژه بازاریابی ، فروش ودایری سرویس ftth موجب شده توسعه فیبرنوری در شهرستان گرگان رشد دو چندان داشته باشد . مدیر مخابرات منطقه گلستان قدردانی از زحمات انجام شده را لازم دانست ودر پایان جلسه از 6 نفر از فعالان این پروژه آقایان مهدی بها آبادی ، مهران حجتی ، رضا آلوستانی ، محمد داعی وحسین فندرسکی همچنین خانم ملیحه محمد پور تقدیر بعمل آمد .
نوسنگی؛ زمان آغاز زندگی در خراسان شمالی
کارشناس میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی گفت: شروع زندگی در این استان به دوره نوسنگی برمیگردد.
دکتر علیاکبر وحدتی اظهار کرد: طبق کاوشهای انجامشده در سایتهای تاریخی، آثار کشفشده در این استان به دوره نوسنگی متعلق است. در مناطقی دیگر مانند سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، نقاطی از خراسان جنوبی، آثاری از دوره پارینهسنگی که قبلتر از دوره نوسنگی است، کشف شده است.
وی ادامه داد: دوره پارینهسنگی (عصر حجر) به حدود یک میلیون سال قبل از میلاد مسیح و دوره نوسنگی به ۱۰ تا ۵ هزار سال قبل از میلاد مسیح برمیگردد.
وحدتی تاکید کرد: قدیمیترین مکان کشفشده در این استان تپه قلعهخان متعلق هزاره هشتم قبل از میلاد است و بعد از آن تپه پهلوان در جاجرم بوده است.
وی با تاکید بر اینکه ممکن است در آینده، آثاری از پارینه نوسنگی در این استان کشف شود بیان کرد: کشف آثاری از پارینه نوسنگی به تجهیزات تخصصی و دانش لازم نیاز دارد.
وی تصریح کرد: در دوره پارینهسنگی، زندگی روستانشینی شروع شده بود و مردم در آن زمان یاد گرفته بودند که چگونه از گل و آتش، سفال یا پیکرهای کوچک درست کنند. این در حالی است که در دوره نوسنگی هنوز مردم به این دانش نرسیده بودند، بهطوری که در برههای از زمان در این دوره، مردم حتی لاشهخواری میکردند. در اواخر این دوره بود که آنها توانسته بودند آتش را کشف کنند.
کارشناس میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی گفت: بهعنوان مثال در دوره پارینهسنگی مردم سنگی را به جایی میزدند تا قسمتی از آن شکسته و تیز شود، سپس بهعنوان چاقو یا ساطور برای شکار از آن استفاده میکردند.
وی افزود: در خراسان شمالی هنوز چند سایت باستانی کاوشنشده وجود دارد. شاید در کاوشها بتوان به آثاری از دوره پارینهسنگی در آنها دست یافت.
افزایش قیمت مواد اولیه صنایع دستی
مهمترین چالش هنرمندان استان سمنان
مدیرکل دفتر آموزش و ترویج صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از افزایش قیمت مواد اولیه بهعنوان مهمترین چالش پیش روی هنرمندان حوزه صنایع دستی نام برد.
ویدا توحدی (سهشنبه، ۳۰ آبان ماه) در هفتمین دوره داوری مهر اصالت ملی صنایع دستی کشور که درشهرستان شاهرود برگزار شد گفت: اکنون تنها متولی بخش صنایع دستی و هنرهای دستی در دنیا، سازمان جهانی صنایع دستی است. باید تلاش کنیم تا قابلیتهای کشور و هنرمندان صنایع دستی، خود را در قالب این سازمان بیش از گذشته معرفی کنیم.
وی ادامه داد: افزایش قیمت مواد اولیه از مهمترین چالشهای هنرمندان حوزه صنایع دستی است، اگرچه صنعتگران و هنرمندان این بخش با چالشهایی از این قبیل مواجهاند اما این موضوع مانعی برای عرضه قابلیتها و استعدادهای هنرمندان نیست و این ظرفیت باید در سطح جهان خود را نشان دهد.
توحدی با بیان اینکه مهر اصالت ملی، ضامن ارتقای کیفی صنایع دستی کشور است اظهار کرد: مهر اصالت، گونهای از اعطای استاندارد کیفیت و مرغوبیت به محصول صنایع دستی است که مصرفکننده را نسبت به کیفیت و قیمت محصول مطمئن و هوشیار میکند و مانع نگرانیاش درباره تقلب یا نداشتن کیفیت میشود.
مدیرکل دفتر آموزش و ترویج صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: مهر اصالت سبب شده است آثار هنرمندان صنایع دستی در بخش بستهبندی، طراحی و خلاقیت کیفیت بالایی پیدا کنند.
توحدی ادامه داد: ساختار جدید برگزاری برنامه مهر اصالت ملی مطابق با مناطق استانی است و هدف آن، تمرکززدایی از ستاد مرکزی است تا توان کارشناسی و داوری تخصصی در این مناطق افزایش یابد.
او اظهار کرد: این برنامه که بهواسطه ترکیب استانداردهای مهر اصالت بینالمللی و تجربههای متخصصان و کارشناسان داخلی قوام یافته است توسط داوران تخصصی که برای حوزه خاص صنایع دستی ایران آموزش دیدهاند، انجام میشود.
مدیرکل دفتر آموزش و ترویج صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: برنامه مهر اصالت ملی که برای تبیین داوری معیارهای خاص صنایع دستی و مقدمهای برای آمادگی در برنامه مهر اصالت بینالمللی شورای جهانی صنایع دستی برگزار میشود، در شرایط جدید و به اقتضای نیاز روز بازبینی شده است.
برنامه داوری مهر اصالت در سه مرحله استانی، ستادی و ملی برگزار میشود. هفتمین دوره داوری مهر اصالت ملی صنایع دستی به میزبانی استان سمنان و در شهرستان شاهرود با حضور نمایندگان استانهای تهران، قم، سمنان و مرکزی برگزار شد.
نماینده ولیفقیه در استان همدان:
حذف ربا از سیستم بانکی
ضرورتاً منجر به بانکداری اسلامی نمیشود
نماینده ولیفقیه در استان همدان با بیان اینکه حذف ربا از سیستم بانکی ضرورتاً منجر به بانکداری اسلامی نمیشود، گفت: علت اینکه برخی از مراجع میگویند بانکداری ربوی است، این است که قانون بانکداری در بانکها اجرا نمیشود.
آیتالله حبیبالله شعبانیموثقی سهشنبه ۳۰ آبان در جلسهای با موضوع بانکداری در جمع بسیج اساتید دانشگاه بوعلیسینا، با بیان اینکه قانون بانکداری هیچ اشکال شرعی ندارد، اظهار کرد: هیچکس نمیتواند به قانون اشکال ربوی بودن بانکداری را بگیرد؛ ممکن است به لحاظ اقتصادی منصفانه نباشد اما ربا نیست.
وی تصریح کرد: مسائلی که در بانک وجود دارد از دو منظر قابل بحث است؛ اول اینکه نقش بانک در نظام اقتصادی و تحقق عدالت اجتماعی چیست؟ البته از همین منظر میتوان مسأله فقه را محل بحث قرار داد. امام جمعه همدان با اشاره به نقش بانک در ایجاد تورم، خلق پول و افزایش پایه پولی کشور، افزود: بانکها نقش اساسی در پایه پولی کشور و ایجاد تورم دارند.
وی با بیان اینکه از سال ۹۰ تا سال ۱۴۰۰ پایه پولی کشور پنج برابر رشد کرده است، خاطرنشان کرد: این رشد پایه پولی رشد سرسامآور مستمری را ایجاد میکند و یکی از مشکلات کشور این است که تورمها چند سال مستمر ادامه دارد به طوری که از سال ۹۶ تا ۹۷ تورم مستمر ایجاد شده که آزاردهنده بوده است.
بانکهای خصوصی مشکلات تورم و بنگاهداری را ایجاد کردهاند
شعبانیموثقی با اشاره به اینکه یکی از بخشهایی که مشکلات جدی را در عرصه تورم و سرمایهگذاری کشور ایجاد کرده، بانکهای خصوصی بوده است، تأکید کرد: امروز بانکهای خصوصی مشکلات تورم و بنگاهداری را ایجاد کردهاند چرا که بانک خصوصی برای سود وارد شده و میتواند بازار را در سطح کلان متأثر کند.
وی با اشاره به مسائل شرعی بانکداری، اظهارکرد: قانون عملیات پولی و بانکی که از سال ۶۱ مصوب شده، تاکنون هیچ تغییری نکرده است. این قانون وظایف بانکها را در دو بخش مطرح کرده است. شعبانیموثقی با بیان اینکه پایه و اساس بانکداری متداول مبتنی بر ربوی بودن است، افزود: تلاش بانکداری بدون ربا، حذف رباست اما معنی آن، این نیست که بانکداری اسلامی است و ممکن است از منظرهای دیگر اسلامی نباشد.
نماینده ولیفقیه در استان همدان یادآور شد: در اسلام دو نوع ربا وجود دارد؛ آن مبلغ اضافهای که شرط میشود در قرارداد حقوقی به نام قرض لحاظ شود، رباست و نوع دیگر ربای بیع است. وی با بیان اینکه ماهیت معاملات در بانک اگر قرض شود، هر سودی به هر شکلی برایش اتفاق بیفتد، رباست، تصریح کرد: ربا در دو قرارداد قرض و بیع اتفاق میافتد اما در بیع اشکالی وارد نیست. شعبانیموثقی ادامه داد: قانونگذار برای اینکه بانکها مبتلا به قرض ربوی نشوند و ربا از سیستم بانکی حذف شود، در قرارداد عملیات بانکی ۱۲ عقد شرعی را پرداخت وام طراحی کرده است.