روزنامه کائنات
8

صفحه آخر

1401 يکشنبه 14 اسفند - شماره 4325

بازیگر سریال «پوست شیر»:

فکر نمی‌کنم در پلتفرم‌ها دستمزد نجومی بدهند

 علی اوسیوند می‌گوید من بسیار شنیدم که گفته‌اند در شبکه نمایش‌خانگی به بازیگران پول بیشتری می‌دهند. این‌طور نیست؛ به نظرم کار هنرمندان و تولیدکنندگان در پلتفرم سخت‌تر است.
بحث یک بام و دو هوایی نمایش‌خانگی نسبت به تلویزیون چند صباحی یا در جمع هنرمندان و یا رسانه‌ای‌ها و کارشناسان مطرح می‌شود. آیا این نکته صحت دارد؟ بسیاری اعتقاد دارند این موضوع وجود دارد و به این خاطر بسیاری از هنرمندان می‌خواهند در پلتفرم‌ها کار کنند. اما علی اوسیوند بازیگر سینما و تلویزیون که این روزها سریال «پوست شیر» او در شبکه نمایش‌خانگی پخش می‌شود می‌گوید این‌طور نیست! اگر فیلمنامه‌ها خوب باشند بازیگر در هر مدیومی آن را انتخاب می‌کند. دستمزد نجومی و بحث‌های این‌طوری که مطرح می‌شود را هم نمی‌توانم بپذیرم.
وی افزود: هنرمند کاربلد و حرفه‌ای دوست دارد در کارهای خوب و هنرمندانه حضور پیدا کند؛ حالا این کار در تلویزیون باشد، نمایش‌خانگی و حتی سینما! بنابراین فرقی ندارد و از آن قیمت‌های چند برابری که گفته می‌شود هم این‌طور نیست که می‌گویند.
این بازیگر سینما و تلویزیون در خصوص تجربه کار در شبکه نمایش‌خانگی گفت: من فکر می‌کنم بیننده در پلتفرم‌ها پول می‌دهد و اشتراک می‌خرد، اتفاق خوبی است. از این جهت که فرهنگ کپی‌رایت رعایت می‌شود و کمتر شاهد سرقت و تجاوز به حقوق هنرمندان و اهالی فرهنگ هستیم. علی اوسیوند یکی از بازیگران شناخته شده سینما و تلویزیون است که این روزها البته به عنوان کارگردان هم شناخته می‌شود. مخاطبین پروپاقرصِ شبکه نمایش‌خانگی، این روزها او را بیشتر با سریال «پوست شیر» می‌شناسند. در حالی‌که نام او در تیتراژ بسیاری از سریال‌ها، فیلم‌ها دیده می‌شود و سال‌ها روی صحنه تئاتر هنرنمایی‌های بسیاری از او دیده‌ایم.
اوسیوند درباره نمایشگاه رصتا هم گفت: شنیدم ساترا نمایشگاهی را برپا کرده که همه پلتفرم‌ها گردهم آمده‌اند. دیدم فرصت مناسبی است برای شناخت بهتر پلتفرم‌ها، کارکردها و البته تفاهم‌نامه‌ای که می‌تواند اتفاق بیفتد تا به ساخت یک سریال هم برسم.
وی در خصوص سریالی که قرار است بسازد و به این خاطر به نمایشگاه رصتاد آمده، خاطرنشان کرد: سریالی که به بهانه آن آمدم تا نمایشگاه رصتا را از نزدیک ببینم، راجع به بازیافت است. مقوله‌ای که در جامعه ما کمتر به آن توجه می‌شود. در حقیقت تمیز نگه داشتن محیط زیست و زیبایی آن، اهمیت دارد و ما خواستیم در قالب یک داستان طنز به آن بپردازیم؛ اگر اسپانسر و حمایت‌کننده پیدا کنیم. به گفته اوسیوند حرکتی که ساترا آغاز کرده اتفاق بزرگی است که باید با حمایت دولتمردان و مسئولین ادامه پیدا کند.

به انگیزه پخش «ساخت ایران» از تماشا
تنها سریالی که از نمایش‌خانگی
به آنتن تلویزیون راه یافت
 تلویزیون در نظر دارد یکی از سریال‌های قدیمی شبکه نمایش خانگی را روی آنتن ببرد. بر این اساس فصل نخست سریال «ساخت ایران ۱» به کارگردانی محمدحسین لطیفی که پیشتر هم ار تلویزیون پخش شده بود، این بار قرار است از شبکه تماشا روی آنتن برود.
پخش سریال‌های شبکه‌نمایش خانگی از تلویزیون در این سال‌ها امری معمول نبوده و شاید بتوان گفت «ساخت ایران» تنها مجموعه‌ای است که در این سال‌ها از رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی به آنتن صداوسیما راه یافته است.
سریال «ساخت ایران» به کارگردانی محمدحسین لطیفی از امشب (۱۳ اسفند ماه) روی آنتن شبکه تماشا می‌رود. این سریال در فصل‌های بعدی توسط برزو نیک‌نژاد و بهمن گودرزی ساخته شد اما تنها فصل اول آن فرصت پخش از تلویزیون را پیدا کرد.
هرچند تاکنون تعاملی دوسویه میان صداوسیما و پلتفرم‌های پخش‌کننده فیلم و سریال در جهت پخش تولیدات شبکه نمایش خانگی از آنتن تلویزیون شکل نگرفته است و اغلب، این تعامل یک‌طرفه بوده است (پخش تولیدات صداوسیما به صورت بسته‌های رایگان از برخی پلتفرم‌ها)، اما پیمان جبلی، رییس صداوسیما در نمایشگاه اخیر ساترا اعلام کرده است که تولیدات فاخر و تولیداتی که قابلیت پخش در رسانه ملی را داشته باشند را می‌خرند، پخش می‌کنند و حتی تبلیغ‌شان هم می‌کنند. در این راستا همچنین محسن قائمی‌نسب، قائم مقام ساترا اعلام کرده است که جزو مولفه‌های کاری ما هست تیزر پلتفرم‌ها را می‌گیریم و در شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی پخش می‌کنیم.
اما بر اساس اعلام روابط عمومی شبکه تماشا، «ساخت ایران» هر شب ساعت ۲۳ از شبکه تماشا پخش می‌شود و تکرار آن روز بعد در ساعت‌های ۱۷ ،۱۱،۵ اتفاق می‌افتد.
در خلاصه داستان این سریال آمده است: دکتر افشار جم پس از سه سال تلاش بی‌وقفه، موفق به اختراع اکسیری مهم و ارزشمند در زمینه نانوتکنولوژی می‌شود. او پس از ناکامی در یافتن سرمایه‎ لازم، تصمیم می‌گیرد از ایران خارج شود. اما هنگامی که یک تصادف، او را راهی بیمارستان می‌کند؛ تمام مدارک و اطلاعات مهم او توسط دزدی به نام غلامحسین به سرقت برده می‌شود. غلامحسین برای رهایی از دست پلیس، با مدارک دکتر به خارج از کشور سفر می کند. دوست او با بازی محمدرضا گلزار در آنجا منتظر او است. دو نفری با هم سعی می کنند اختراع دکتر افشار را بفروشند و ماجراهای زیادی در این خصوص رخ می دهد. امین حیایی، محمدرضا گلزار، فرهاد اصلانی، بهنام تشکر، گوهر خیراندیش، بهاره رهنما و الیکا عبدالرزاقی در این مجموعه طنز بازی کرده اند.

مورد عجیب «داریوش هخامنشی» ‌
در سرزمین‌های اشغالی!
 مقام‌های باستان‌شناسی در سرزمین‌های اشغالی اعلام کردند حکاکی نام «داریوش بزرگ» ‌روی یک تکه سفال فاقد اصالت است.
به گزارش اسوشیتدپرس، مسؤولان اداره آثار باستان‌شناسی در سرزمین‌های اشغالی اعلام کردند اصالت حکاکی‌ نام «داریوش یکم» ‌ـ پادشاه هخامنشی ـ روی تکه سفالی که اخیرا کشف شده است را تایید نمی‌کنند. این تکه سفال در ماه دسامبر ۲۰۲۲ توسط مردی کشف شد که مشغول قدم زدن در جنوب مرکزی سرزمین‌های اشغالی بود و به خاطر کشف شئی به نام «داریوش یکم» در سرزمین‌های اشغالی خبرساز شد. بر همین اساس هم، قدمت این تکه سفال به ۲۵۰۰ سال پیش نسبت داده شده بود. پس از انتشار خبر کشف این سفال، ‌ یک کارشناس حکاکی‌های زبان «آرامی» ‌ به مقام‌های حوزه باستان‌شناسی اطلاع داد که خودش این کلمات را روی این شیء‌ باستانی حکاکی کرده است. این کارشناس که نام او اعلام نشده است، به مقامات باستان‌شناسی سرزمین‌های اشغالی گفت که خودش این کلمات را در جریان یک سفر آموزشی در تابستان سال گذشته در محوطه باستان‌شناسی «تل لاچیش» روی سفال حک کرده است تا به دانشجویان چگونگی حک کلمات در عصر قدیم را توضیح دهد.او گفت که پس از این کار این تکه سفال را در همان مکان رها کرده است. مقامات اداره آثار باستانی سرزمین‌های اشغالی اعلام کردند که اشتباه در بررسی این اثر «ناخواسته و بدون سوء نیت» صورت گرفته است، اما تصمیم کارشناس برای رها کردن قطعه سفال حک شده «سهل‌انگاری» بوده است. این قطعه سفال در آزمایشگاه بررسی شده و با توجه به این‌که مشخص شده بود یک شیء‌ تاریخی است، سردرگمی به وجود آورد و به گمراهی محققان و برهم زدن حقیقت علمی منجر شده است.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه