۲ فیلم ایرانی مورد علاقه باراک اوباما
«باراک اوباما» رییس جمهور سابق آمریکا فهرستی از ۱۷ فیلم برتر محبوبش در سال ۲۰۲۲ میلادی را با حضور ۲ فیلم ایرانی منتشر کرد.
به گزارش ورایتی، «باراک اوباما» طبق روال سالهای اخیر، فهرستی از ۱۷ فیلم منتخب خود را در سال ۲۰۲۲ را منتشر کرد و دو فیلم «قهرمان» به کارگرانی اصغر فرهادی و «جاده خاکی» نخستین ساخته بلند پناه پناهی هم در این فهرست حضور دارند.
فهرست کامل شامل «فبلمنز» از «استیون اسپیلبرگ»، «تصمیم به ترک کردن» ساخته «پارک چان ووک»، «پادشاه زن» به کارگردانی «جینا پرینس بایتوود»، «افترسان» از «شارلوت ولز»، «امیلی جنایتکار» ساخته «جان پاتون فورد»، «مامان کوچک» از «سلین سیاما»، «فرزند» به کارگردانی «مارگارت براون»، «اتفاق» از «اودری دیوان»، «تا» به کارگرانی «چینونیه چوکو»، «همه چیز همه جا به یکباره» ساخته مشترک «دانیل کوان» و «دانیل شاینرت»، «رئیس خوب» به کارگردانی «فرناندو لئون د آرانوآ»، «ماشین منو بران» از «ریوسوکه هاماگوچی»، « قهرمان» اصغر فرهادی، «جاده خاکی» پناه پناهی، «تار» ساخته «تاد فیلد» و «پس از یانگ» از «کوگونادا» میشود.
فیلم «قهرمان» ساخته اصغر فرهادی با بازی امیر جدیدی و محسن تنابنده نخسین نمایش جهانی خود را در جشنواره سال گذشته کن تجربه کرد و توانست جایزه ویژه هیات داوران را به خود اختصاص دهد. فیلم «جاده خاکی» هم با نقشافرینی حسن معجونی، پانتهآ پناهی و بهمن ارک که اولین فیلم بلند پناه پناهی است نیز در بخش دو هفته کارگردانان کن ۲۰۲۱ تجربه کرد و در ادامه جایزه بهترین فیلم جشنواره لندن را به خود اختصاص داد.
با یادی از مفتون امینی و هوشنگ ابتهاج
فراخوان هفدهمین جایزه شعر «خبرنگاران» منتشر شد
دبیرخانه جایزه کتاب سال شعر ایران به انتخاب «خبرنگاران» با نکوداشت یاد «مفتون امینی» و «هوشنگ ابتهاج»، از برگزیدگان ادوار این جایزه که در سال گذشته از دنیا رفتهاند، فراخوان هفدهمین دوره را با افزودن یک بخش جدید منتشر کرد.
به گزارش کائنات به نقل از دبیرخانه، هفدهمین دورهی جایزهی کتاب سال شعر ایران به انتخاب «خبرنگاران»، همچون دورههای گذشته، در سه بخش اصلی «کتاب سال»، «ویژه» (شاعران بدون کتاب شعر) و «تجلیل» (از یک عمر فعالیت شعری)، با داوری جمعی از شاعران خبرنگار و فعال رسانه در حوزه فرهنگ و ادبیات، برگزار میشود. در این دوره اما بخش جنبی «پژوهش درباره شعر» نیز به جایزه اضافه شده است؛ در این دوره با موضوع: «شعر انتقادی و اعتراضی».
دبیرخانهی این دوره از جایزهی کتاب سال شعر خبرنگاران، از شاعران و ناشرانی که در سال ۱۴۰۰ مجموعه شعر منتشر کردهاند، دعوت کرده است تا با توجه به این شرایط، در بخش کتاب سال جایزه شرکت کنند:
- کتاب در سال ۱۴۰۰ منتشر و در شناسنامهی آن درج شده باشد.
- چاپ اول و به زبان فارسی در ایران منتشر شده باشد.
- برگزیده اشعار یا مجموعهی گروهی نباشد.
طبق اعلام دبیرخانه جایزه، علاقهمندان به شرکت در این بخش، باید ۵ نسخه از اثر خود را تا پایان دیماه ۱۴۰۱ به نشانی تهران - صندوق پستی۱۳۳۵۵۱۸۷ - دبیرخانهی جایزهی کتاب سال شعر «خبرنگاران»، بفرستند.
علاقهمندان به شرکت در بخش «پژوهش درباره شعر» نیز بدون هیچگونه محدودیت در زمان انتشار اثر، کتاب پژوهشی با موضوع شعر انتقادی و اعتراضی در ایران از مشروطه تا کنون و شعر انتقادی و اعتراضی در جهان را در ۵ نسخه به نشانی صندوق پستی یادشده میتوانند بفرستند.
بنا بر اعلام دبیرخانه جایزه شعر«خبرنگاران»، فراخوان بخش ویژه (شاعران بدون کتاب) دوره هفدهم نیز که برای کشف استعدادهای شعری برگزار میشود، مختص آن دسته از شاعران که در هر سنی، تاکنون مجموعهی شعر در ایران منتشر نکردهاند، بهزودی منتشر خواهد شد.
دبیرخانه جایزه کتاب سال شعر ایران به انتخاب «خبرنگاران» در فراخوان هفدهمین دوره خود یاد زندهیادان «مفتون امینی» (برگزیده بخش یک عمر دستاورد شعری در چهارمین دوره جایزه، به سال ۱۳۸۸) و «امیر هوشنگ ابتهاج» (برگزیده بخش یک عمر دستاورد شعری در نهمین دوره جایزه، به سال ۱۳۹۳) را گرامی داشته است.
در دوره شانزدهم این جایزه، کتاب «ده و ده دقیقه و سی ثانیه» اثر کیانوش خانمحمدی در بخش کتاب سال و نیز «علیرضا طبایی» در بخش یک عمر دستاورد شعری، برگزیده شدند.
کارشناس هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری مازندران:
فیلمسازان نوجوان کانون مازندران در ششمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران حضوریافتند
کارشناس هنرهای نمایشی کانون مازندران با اشاره به اینکه فیلمسازان نوجوان کانون پرورش فکری استان در ششمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران حضوریافتند، گفت: کارگاه انیمیشن مرکز فرهنگی هنری دلگشا با تولید اثر با عنوان، «آشیان صلح» با تکنیک استاپ موشن دو بعدی کلاسیک در بخش فیلم این جشنواره شرکت کرده است.
بنیاد سینمایی فارابی «ششمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران» را در دو بخش «ایده» و خلق شخصیت (کاراکتر) و «فیلم» برگزار میکند. بخشهای اصلی المپیاد شامل: بخش ایده و طراحی شخصیت و بخش فیلم بوده که ساخت فیلم یا نگارش ایده، مبتنی بر یکی از موضوعهای: قصههای خانواده من- ایران قدرتمند، پیشرفته و زیبای من- قهرمانان من و دنیای دیجیتال من است.
بر همین اساس، کانون پرورش فکری مازندران نیز هرساله ضمن حضور در این المپیاد به تولید اثر میپردازد.
«حمیده ناجی» کارشناس هنرهای نمایشی کانون مازندران در این خصوص گفت: کارگاه انیمیشن مرکز فرهنگی هنری دلگشا با هدایت طیبه محجوب، مربی تخصصی انیمیشن با تولید اثر با عنوان، «آشیان صلح» با تکنیک استاپ موشن دو بعدی کلاسیک در بخش فیلم این جشنواره شرکت کرده است.
وی افزود: تولید این اثر در ادامه روند کارگاههای پویانمایی مرکز و با آیتم «ایدههای اجرایی چند فریمی» آغاز شده و با به کارگیری تکنیکها و روشهای انیمیت به سبک استاپ موشن دو بعدی کلاسیک به یک اثر داستانی کوتاه تبدیل شده است.
ناجی اظهار کرد: این گروه همچنین در بخش ایده نیز چندین نگاه و ایده پردازی خلاق را به جشنواره ارسال کرده است.
کارشناس هنرهای نمایشی کانون مازندران یادآور شد: کارگاه تولید انیمیشن در مراکز چالوس، ساری و دلگشا در المپیاد و جشنوارههای پیشین استانی و ملی نیز در بخشهای مختلف تولید انیمیشن به موفقیتهای زیادی دست یافته است. بر همین اساس امیدواریم، امسال نیز بتوانیم شاهد درخشش این اعضا در ششمین دوره المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران باشیم.
پاسخ «پدرخوانده» به یک ادعا؛
این فرد به دلایل حرفهای از پروژه کنار گذاشته شده است
روابط عمومی مجموعه «پدرخوانده» نسبت به ادعای فردی که خود را طراح این بازی معرفی کرده بود، واکنش نشان داد و اعلام کرد: «این فرد خیلی زود به دلایل حرفهای از پروژه کنار گذاشته شده است.»
در این جوابیه آمده است:
«سناریوی «پدرخوانده» مدتها قبل از ساخت آن توسط سعید ابوطالب به عنوان نویسنده به گروه بازی سازی که چند بازی گروهی دیگر مثل «شبهای مافیا»، «ارتش سری»، «خانه امن»، «پاسگاه مرزی»، «هاراگیری» و ... را آماده کرده و میکنند ارائه شده بود.
بدیهی است یک سناریو برای بازیهای گروهی نقش مخفی، مسیر طولانی تا تبدیل شدن به یک رئالیتی شو را طی می کند.
سناریوی «پدرخوانده» نیز بعد از دهها جلسه همفکری با افراد متفاوت و صدها ساعت بازی توسط پلیرهای حرفهای در گروههای مختلف تمرین شده است و سپس توسط بازیگران با گردانندگی آقای دیرباز تمرین شده تا باگهای بازی و همه احتمالات پایان بازی کشف شود و طبیعتا در جلسات دورخوانی یا تمرین تغییرات جزئی هم داشته است. آقای موذن زاده فقط در یک جلسه کوتاه همفکری و دو جلسه بازی آزمایشی حضور داشتند و چون نتوانستند خود را با برنامهریزی گروه هماهنگ و در چهارچوب اخلاق حرفهای عمل کنند، خیلی زود از ادامه همکاری کنار کذاشته شدند. این سناریو با حضور افراد بسیار دیگری، آماده سازی شده، سپس توسط یک گروه حرفهای به سرپرستی آقای سلطانی آموزش داده شد و نهایتا جلوی دوربین رفت و نتیجه آن یک بازی حرفهای و جذاب شده است. ضمن اینکه بیش از ۱۲۰ نفر در این پروژه همکاری رسمی داشتهاند که طبیعتا همه دارای قرارداد همکاری هستند.
ادعای طراحی بازی در یک جلسه کوتاه نیم ساعته، غیرحرفهای و از سر ناآشنایی با پروسه طراحی یک بازی و تولید یک برنامه است.»