روزنامه کائنات
6

انرژی

1401 يکشنبه 4 دي - شماره 4278

سخنگوی صنعت برق اعلام کرد؛

اعتبار ۲۶۰۰ میلیارد تومانی شرکت‌های فناور برق در سال ۱۴۰۱

 سخنگوی صنعت برق با اشاره به اعتبار ۲۶۰۰ میلیارد تومانی شرکت‌های دانش‌بنیان و فعال درحوزه مدیریت مصرف انرژی در سال ۱۴۰۱ گفت:عبور ازشرایط تحریم و خودکفایی ۹۰ درصدی صنعت برق مرهون شرکت‌های فناوراست.
مصطفی رجبی مشهدی با تاکید بر اهمیت شرکت‌های دانش بنیان برای صنعت برق کشور گفت: صنعت برق برای تشویق و ترغیب این شرکت‌ها به تولید داخل و دانش‌بنیان، علاوه بر برگزاری نمایشگاه و جشنواره پژوهش و فناوری، ۲,۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات از منابعی که مجلس شورای اسلامی در بند (ط) تبصره (۱۵) قانون بودجه امسال پیش‌بینی کرده است را برای تأمین تجهیزات مورد نیاز صنعت برق در اختیار شرکت‌ها قرار می‌دهد.
وی خاطرنشان کرد: بخشی از این اعتبار مربوط به بهینه‌سازی شبکه‌های برق و تأمین قطعات استراتژیک نیروگاهی یا شبکه انتقال برق و اعطای تسهیلات خطرپذیر به شرکت‌های دانش‌بنیان صنعت برق و شرکت‌های فعال در حوزه اصلاح الگوی مصرف انرژی است. سال گذشته ۵۰ درصد این اعتبار جذب شد و امسال این رقم به دو برابر افزایش می‌یابد.
رجبی‌مشهدی ادامه داد: با توجه به اینکه تأمین تجهیزات نیروگاهی و شبکه انتقال، ارزبری داشته و تحریم مانع ورود این تجهیزات به داخل شده است؛ عمده این تجهیزات توسط شرکت‌های دانش بنیان تولید شد و صنعت برق با استفاده از این پتانسیل و ظرفیت نخبگان کشور در شرکت‌های دانش بنیان توانست ۹۰ درصد تجهیزات خود را از تولیدات ساخت داخل استفاده کند. این در حالی است که در ابتدای انقلاب برای نصب پست انتقال از متخصصان خارجی استفاده می‌شد.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران با اشاره به اینکه این شرکت‌ها عمدتاً در بخش خصوصی فعال بوده و با شرکت‌های برق قرارداد دارند، افزود: همچنین از این شرکت‌ها در حوزه تست تجهیزاتشان در شبکه اصلی برق حمایت می‌شود، به‌عنوان مثال یک نوع سیستم کنترلی برای اولین بار طراحی و در نیروگاه ری نصب شد و پس از موفقیت، تصمیم گرفته شد برای نیروگاه‌ها در ابعاد بزرگ‌تر و در مقیاس ۳۲۰ مگاواتی طراحی و تولید شود.
سخنگوی صنعت برق اضافه کرد: علاوه بر ایجاد شرایط و زمینه دریافت تسهیلات و همچنین صدور مجوز تست و آزمایش در شبکه‌های اصلی برق، گواهی تأیید هم به این محصولات داده می‌شود تا زمینه‌های فروش و تجاری سازی برای آنها در بازارهای داخلی تسهیل و میسر شود.

مدیرعامل شرکت
 ملی مناطق نفت‌خیز جنوب خبر داد؛
جمع‌آوری روزانه ۱۱۷ میلیون فوت مکعب گازهای همراه میدان‌های نرگسی و گچساران
 مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب با اشاره به سوختن روزانه حدود ۳۲۹ میلیون فوت‌مکعب گاز در میدان‌های مناطق نفت‌خیز جنوب گفت: پروژه جمع‌آوری گازهای همراه میدان نرگسی با ظرفیت روزانه ۱۷ میلیون فوت‌مکعب و پروژه‌های گچساران ۱ و ۳ با ظرفیت روزانه ۱۰۰ میلیون فوت‌مکعب گاز با موفقیت‌ عملیاتی شده است.
به گزارش شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، علیرضا دانشی در نشست شورای اداری شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب ضمن تسلیت به مناسبت ایام سوگواری شهادت حضرت زهرا (س) با بیان اینکه تمرکز بنده بر اصلاح امور و حرکت در مسیر عقلانیت و پیشرفت متمرکز شده است، اظهار کرد: در مسیر اصلاح امور اقدام‌های گسترده‌ای انجام شده، برنامه‌ریزی برای بازگشت به شرایط پیش از تحریم‌ها و افزایش تولید انجام شد و خوشبختانه در اسفندماه پارسال توانایی بازگشت به شرایط پیش از تحریم به‌دست آمد. وی با بیان اینکه در گذشته شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب فاقد برنامه‌ریزی صحیح و کارآمد بود، تصریح کرد: امسال توانسته‌ایم برنامه‌های کوتاه‌مدت را محقق و برای سال ۱۴۰۲ نیز برنامه‌های میان‌مدت سه تا پنج ساله را تدوین کنیم تا به اهداف ازپیش‌تعیین‌شده در زمینه افزایش تولید دست یابیم.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب با تشریح برخی اقدام‌ها درباره شناسایی پروژه‌های راکد گفت: با غربالگری انجام شده در سطح این شرکت ۶۶ پروژه‎ که به‌دلیل نبود امکانات، تحریم و بعضی از ایرادهای ساختاری سال‌ها رها شده بود، با اصلاح امورات مربوطه دوباره آغاز به‌کار کرد. دانشی اظهار کرد: در گذشته حدود ۳ میلیون قلم کالا در انبارهای شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب فاقد شناسنامه بودند که با اجرایی شدن طرح شناسنامه‌دار کردن اقلام، توانستیم اقلام مورد نیاز تأسیسات در انبارها را شناسایی و با تأمین آنها پروژه‌های راکد را آغاز کنیم.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه