روزنامه کائنات
4

جامعه

1400 شنبه 11 دي - شماره 4051

عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا اعلام کرد

گردش «اُمیکرون» در کل کشور لزوم افزایش تست‌های روزانه تشخیصی کرونا

  عضو کیمته علمی کشوری مقابله با کرونا، با تاکید بر لزوم افزایش تست‌های روزانه تشخیص کرونا در کشور، گفت: نمی‌توانیم بگوییم تنها موارد ابتلا به اُمیکرون در کشور همین تعداد مواردی است که تایید شده، ۱۰۰ درصد تعداد موارد اُمیکرون بیش از این است.
دکتر پیام طبرسی درباره وضعیت انتشار کرونای اُمیکرون در کشور، گفت: اُمیکرون ویروسی است که گسترش سریعی دارد و به سرعت پخش می‌شود. بر همین اساس اینکه بگوییم تعداد موارد اُمیکرون تنها ۳۰ یا ۳۴ مورد تایید شده است، درست نیست و قطعا تعداد موارد بیماری در کشور بیش از این است و در کل کشور هم پخش شده است. به طوری که می‌توان گفت اُمیکرون در کل کشور در حال گردش است.
وی افزود: با این حال خوشبختانه موضوعی که تاکنون وجود دارد، این است که گردش ویروس اُمیکرون، منجر به افزایش موارد بستری و فوت و حتی افزایش موارد سرپایی ابتلا در کشور نشده است و آمار ما زیر ۲۰۰۰ تست مثبت در روز است. طبرسی با تاکید بر لزوم افزایش تست‌های روزانه کرونا در کشور، گفت: در کمیته علمی هم مورد بحث قرار گرفته است که تعداد تست‌های روزانه کرونا را افزایش دهیم. انجام روزانه ۲۰ هزار تست برای کشور ما کم است و باید تعداد تست را افزایش دهیم. وی گفت: به عنوان مثال در حال حاضر کشوری مانند انگلیس با جمعیتی حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیون کمتر از جمعیت کشور ما روزانه یک میلیون تست انجام می‌دهد. ما به عنوان یک کشور ۸۰ میلیونی حداقل باید روزانه یک میلیون تست را داشته باشیم. حال اگر امکان انجام روزانه یک میلیون تست وجود ندارد، حداقل روزانه ۱۰۰ هزار تست را باید انجام دهیم تا بتوانیم آمار دقیقی از اُمیکرون داشته باشیم. وی گفت: از آنجایی که اُمیکرون بیماری خفیف می‌دهد، ممکن است بسیاری از افراد آن را با سرماخوردگی اشتباه بگیرند و اصلا برای انجام تست مراجعه نکنند. بنابراین نمی‌توانیم بگوییم تنها موارد ابتلا به اُمیکرون در کشور همین تعداد مواردی است که تایید شده است، ۱۰۰ درصد تعداد موارد اُمیکرون بیش از این است و باید پروتکل‌های بهداشتی را همچنان رعایت کنیم. طبرسی درباره وضعیت مدارس نیز گفت: کمیته علمی از همان ابتدا اعلام کرد که مخالف بازگشایی مدارس به صورت کامل است. اینکه دانش آموزان در کلاس‌هایی که نه تهویه دارد و نه فضای درستی دارد، درست نیست. اینکه یک روز در هفته به صورت منتخب و با تعداد کم دانش آموزان حضور داشته باشند، ممکن است موردی نداشته باشد، اما اینکه قرار باشد که هر روز تعداد زیادی از دانش آموزان را به مدرسه بیاوریم، خطرناک است. وی درباره واکسیناسیون افراد زیر ۱۲ سال، گفت: واکسیناسیون افراد زیر ۱۲ سال در حال بررسی در ستاد است و به محض نتیجه گرفتن، اعلام می‌شود.
  جو آرام کرونا در پایتخت
معاون درمان ستاد مقابله با کرونا استان تهران با اشاره به لزوم سکانس ژنی تست‌های مثبت کرونا برای بررسی میزان شیوع سویه جدید کووید۱۹، گفت: سکانس ژنی در آزمایشگاه‌ مرجع انجام می‌شود و اعلام می‌کنند که چند درصد تست‌های مثبت، امیکرون است. تعداد این تست‌ها کم است و عدد واقعی ابتلا به امیکرون در تهران نداریم.
دکتر نادر توکلی با اشاره به اینکه جو کرونا در مراکز درمانی استان تهران آرام است، گفت: در  حال حاضر در کمترین حد بستری در سال ۱۴۰۰ هستیم و مشکل خاصی نداریم و خیلی از بیمارستان‌ها عملا بیمار بستری کووید۱۹ ندارند. تعداد بستری به زیر ۱۰۰۰ نفر رسیده است و مرگ و میر استان هم کمتر از ۱۵ مورد و حتی برخی روزها یک رقمی است. وی افزود: مراجعین سرپایی همچنان وجود دارند که البته شامل مبتلایان کرونا و آنفلوآنزای فصلی به شکل همزمان هستند. حدود ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ نفر روزانه به شکل سرپایی مراجعه می‌کنند که تعداد قابل توجهی مبتلا به آنفلوآنزا هستند و تعداد موارد مثبت کرونا از کل تست‌هایی که اخذ می‌شود پنج درصد است. او ادامه داد: چیزی که نگران آن هستیم شیوع بیش از اندازه سویه امیکرون است که می‌تواند درگیری زیادی از نظر وسعت ابتلا ایجاد کند؛ البته درخصوص شدت ابتلا به این سویه خیلی نگرانی نداریم. وی تاکید کرد: بحث اساسی دیگر کودکان زیر ۱۰ سال هستند که طبق الگوی هر سال در این فصل بیماری تنفسی در بچه‌ها شیوع بیشتری پیدا می‌کرده که امسال هم این اتفاق افتاده است؛ البته به نظر نمی‌رسد تعداد قابل توجهی از این تعداد کرونا باشد. توکلی با بیان اینکه در کل وضعیت آرامی داریم، درباره شیوع سویه امیکرون در پایتخت، اظهار کرد: کیت‌های تشخیصی PCR فقط کرونا را تشخیص می‌دهند و اینکه این کرونا کدام نوع از سویه‌ها است باید با سکانس ژنی ویروس بررسی شود. در همه جای دنیا مرسوم است که با سکانسینگ تعدادی از تست‌های مثبت، درصدی از ابتلا به نوع خاصی از جهش را اعلام می‌کنند و می‌گویند سویه غالب در آن منطقه چیست؛ مثلا در آمریکا سویه غالب امیکرون است. وی در ادامه بیان کرد: در ایران هم این کار در آزمایشگاه‌ مرجع انجام می‌شود و تعداد تست‌های مثبت را سکانس کرده و اعلام می‌کنند که چند درصد آن امیکرون است. تعداد موارد مستند در این زمینه کم است زیرا تعداد این تست‌ها کم است و عدد واقعی ابتلا به امیکرون در تهران نداریم، عدد اعلامی بر اساس تعداد سکانس شده ثابت شده است.
او درباره پیش‌بینی روزهای آتی شیوع کرونا در پایتخت، گفت: بیمارستان‌ها طی یک تا دو ماه آینده جو آرامی دارند اما مراجعات سرپایی افزایش می‌یابد؛ چون علائم امیکرون دقیقا شبیه به سرماخوردگی ویروسی بوده و با علامت‌های گلودرد، ‌ تب، آبریزش بینی و... ظاهر می‌شود. برای افزایش مراجعات سرپایی بیمارستان‌ها آمادگی کافی دارند.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه