روزنامه کائنات
1

صفحه اول

1399 دوشنبه 18 اسفند - شماره 3861

دستمزد پایین اعضای هیئت علمی باعث مهاجرت آن‌ها شده است

خطر خروج

 افزایش تورم و تغییر نکردن حقوق اعضای هیئت علمی در سال‌های گذشته باعث شده است تا سبد معیشت این قشر دانشگاهی روز به روز خالی‌تر شود و قدرت خرید آن‌ها تا ده برابر کاهش پیدا کند و همین فشار‌های اقتصادی چیزی جز کاهش انگیزه استادان دانشگاهی و تغییر در عملکرد کیفی تدریس به همراه نخواهد داشت، البته طی سال‌های اخیر اساتید فرهیخته‌ برای پرورش طالبان علم از جان و دل مایه گذاشته اند و توانایی خود را به خوبی نشان داده اند. باید توجه داشت که با کاهش دستمزد و حقوق برخی استادان به فکر مهاجرت از کشور افتاده اند و همین معضل باعث می‌شود تا روز به روز سرمایه‌های انسانی کشور را از دست دهیم. کشوری که سرمایه‌های انسانی خوبی را تربیت کند می‌تواند رشد و توسعه بهتری داشته باشد و اگر برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان  اقدامی نکنیم در آینده‌ای نه چندان دور با کاهش نیروی انسانی فرهیخته در کشور و بدتر شدن وضعیت اقتصادی رو به شویم.
* خروج ۹۰۰ استاد از ایران در سال ۹۸
در همین زمینه رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با انتقاد از مصوبه دیروز مجلس در مورد افزایش حقوق‌ها در سال آینده گفت که در سال ۹۸، ۹۰۰ استاد از ایران خارج شدند. علیرضا منادی سخیدان در تذکری در جلسه علنی نوبت سوم دیشب (شنبه) و در جریان بررسی جزئیات لایحه بودجه با اشاره به مصوبه مجلس در مورد افزایش حقوق ۲۵درصدی برای حقوق‌های زیر ۱۰میلیون تومان و افزایش حقوق دوونیم میلیون تومانی برای حقوق‌های بالای ۱۰میلیون تومان گفت: «اساتید را از این مصوبه مستثنی کنید. در سال ۹۸، ۹۰۰ استاد از ایران خارج شده‌اند. استادی هست که ۴۰سال استاد تمام است و حقوقش ۱۴میلیون تومان است، درحالی که فلان عضو هیأت‌مدیره ۵۰میلیون تومان حقوق می‌گیرد.»
او افزود: «آقا فرمودند به معیشت اساتید برسید. آیا باید چنین عضو هیأت‌مدیره‌ای را با استاد دانشگاه کنار هم بگذارید؟»
* دستمزد پایین اعضای هیئت علمی باعث مهاجرت آن‌ها می‌شود
محمود نیلی احمد آبادی، رئیس دانشگاه تهران ، درباره بودجه دانشگاه در لایحه ۱۴۰۰ و حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه ها اظهار کرد: بودجه دانشگاه تهران در لایحه ۱۴۰۰ متوسط حدود ۴۶ درصد افزایش یافته و بودجه افزایش حقوق اعضای هیئت علمی و کارکنان را لحاظ شده است.
او افزود: ۲۵ درصد رشد بودجه دانشگاه تهران برای افزایش حقوق و دستمزد کارکنان در لایحه ۱۴۰۰ است؛ باید توجه داشت که تنها وزارت بهداشت در گذشته توانسته حقوق اعضای هیئت علمی خود را افزایش دهد. نیلی احمد آبادی تصریح کرد: دانشگاه تهران همچنان با حقوق بسیار پایین استادان جوان مواجه است و این افراد در حال حاضر شرایط سختی را می‌گذرانند و مکلات اقتصادی و حقوق پایین دانشگاه‌ها باعث شده تا مهاجرت از ایران در بین اعضای هیئت علمی افزایش پیدا کند.
او با بیان اینکه برای کارمندان دانشگاه تهران افزایش حقوق در نظر گرفته شده، تاکید کرد: در این خصوص وزارت علوم تاریخ نهایی را اعلام می‌کند؛ بنابراین ۲۵ درصد افزایش حقوق اعضای هئیت علمی و کارکنان و حدود ۳۰ درصد افزایش حقوق کارمندان را داشته ایم البته این افزایش حقوق ها  عملا ۱۹ تا ۲۱ درصد است.
رئیس دانشگاه تهران مطرح کرد: بودجه دانشگاه تهران در سال ۹۹ حدود ۸ تا ۹ درصد افزایش پیدا کرد و ما با یک بدهی و کسری بودجه داریم که در سال آینده با فرض همین رشد ۴۶ درصد بودجه شاید تنها بتوانیم کسری‌ها را جبران کنیم البته اگر هزینه‌های دیگر بدون هیچ تغییر باقی بمانند. او ادامه داد: یکی از مشکلاتی که در زمان حضور دانشجویان با آن مواجه خواهیم شد بحث هزینه‌های غذا و نگهداری خوابگاه هاست؛ چرا که در حال حاضر هر پرس غذا برای دانشگاه حدود ۲۳ تا ۲۵ هزارتومان است در حالی که مصوبه صندوق رفاه دانشجویان دریافت حداکثر مبلغ ۲ هزار تومانی را از دانشجویان دارد. نیلی احمد آبادی با بیان اینکه در سال ۹۸ و ۹۹ از محل هدفمندی یارانه‌ها برای غذای دانشجویان به دانشگاه تهران کمک رسانی شد، تاکید کرد: بودجه دانشگاه تهران در این دو سال برای هزینه‌ها پاسخگو نبوده است و ما فکر آینده هستیم چرا که قیمت غذا در سال گذشته نسبت به امسال بسیار پایین‌تر بوده است و با وجود اینکه علاقه زیادی به حضوری شدن کلاس‌ها داریم، اما نگرانی دانشگاه تهران در تامین هزینه غذای دانشجویان است که با تفاوت شدید قیمت و افزایش آن مواجه شده ایم و امیدواریم که وزارت علوم و سازمان بودجه برای این معضل چاره بیندیشند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه