برگزاری جلسات ویدیو کنفرانسی در پزشکی قانونی گامی برای کاهش اطاله دادرسی
برگزاری ویدیو کنفرانسی کمیسیونهای پزشکی قانونی ابتکاری بود که همزمان با شیوع ویروس کرونا در سازمان پزشکی قانونی اجرایی شد و تاکنون ادامه پیدا کرده است تا موجبات جلب رضایت مردم و کارشناسان را فراهم آورد.
به گزارش قوه قضاییه، اطاله دادرسی، به عنوان یکی از چالشهای جدی نظامهای قضایی، موجب اتلاف منابع، افزایش نارضایتی و تأخیر در تحقق عدالت میشود. در این میان، ارزیابیهای تخصصی پزشکی قانونی، که اغلب برای تعیین مواردی مانند سلب مسئولیت کیفری، تعیین درجه آسیب، صلاحیت محاکمه یا اهلیت ضروری است، خود میتواند به یکی از عوامل تأخیر در رسیدگی به پروندهها تبدیل شود.
برگزاری جلسات کمیسیونهای تخصصی به روش سنتی، مستلزم هماهنگی دشوار زمان حضور همزمان اعضای پراکنده جغرافیایی، صرف زمان و هزینه برای تردد، و محدودیتهای ظرفیت فیزیکی بود. جلسات ویدئوکنفرانسی این سازمان، پاسخی نوین و مؤثر به این چالشها است. این فناوری امکان تشکیل سریعتر جلسات را بدون محدودیت مکان فیزیکی فراهم میسازد.
کاهش اطاله دادرسی و حذف موانع جغرافیایی
با برگزاری ویدیو کنفرانسی کمیسیونهای پزشکی
کاهش چشمگیر زمان تردد و حذف موانع جغرافیایی، باعث تسریع در تشکیل جلسه و صدور نظریه میشود. از سوی دیگر برگزاری جلسات تخصصی کمیسیونها به شکل ویدئوکنفرانسی موجب میشود از نظر کارشناسان و متخصصان مجرب بدون محدودیتهای فیزیکی بهره گرفت تا نظریهای دقیق و مستدل برای تحقق عدالت صادر شود.
بر پایه این گزارش؛ ارسال بهموقع گزارشهای پزشکی قانونی به مراجع قضایی است که زنجیره دادرسی را تسریع میبخشد. همچنین، دسترسی آسانتر به متخصصان برجسته از سراسر کشور، کیفیت و جامعیت بررسیها را افزایش میدهد. بنابراین، بهکارگیری ویدئوکنفرانس در کمیسیونهای سازمان پزشکی قانونی، نه تنها گامی حیاتی در کاهش اطالههای ناخواسته دادرسی، بلکه موجب ارتقای کارایی و سرعت نظام عدالت در اتکا به شواهد معتبر پزشکی است.
راهاندازی سیستم ویدیو کنفرانس
کمیسیونهای سازمان پزشکی قانونی در بحران کرونا
سیستم ویدیو کنفرانس کمیسیونهای سازمان پزشکی قانونی کشور در سال ۱۳۹۹ و در زمان همهگیری ویروس کرونا و اعمال محدودیتهای سختگیرانه سفر و برگزاری جلسات و تجمعات توسط سازمان پزشکی قانونی کشور راهاندازی شد. هدف از راهاندازی این سیستم تکریم ارباب رجوع و فراهم کردن شرایط مناسب برای بررسی پروندهها بدون نیاز به سفر و ترددهای غیرضروری مردم بود تا به این واسطه بررسی پروندهها به درازا نکشد و پاسخدهی مناسبی به این پروندهها صورت گیرد.
اما با فروکش کردن همهگیری کرونا در کشور و رفع بسیاری از محدودیتها و ممنوعیتهای وضع شده، به دلیل آثار مثبت این سیستم و ابراز رضایت مردم و کارشناسان از فراهم شدن این امکان این شیوه برگزاری جلسات به قوت خود باقی ماند تا در مواردی که نیاز به معاینه حضوری فرد نباشد بتوان جلسات را به شکل ویدئو کنفرانسی برگزار کرد.
برگزاری بیش از هشت هزار جلسه کمیسیون
به شکل ویدیو کنفرانس
بر اساس آمارهای موجود از شروع این طرح تا پایان سال ۱۴۰۳ در کل کشور هشت هزار و ۸۰۷ جلسه کمیسیون به شکل ویدیو کنفرانسی برگزار شده که ضمن تکریم ارباب رجوع و تسریع در پاسخدهی، از بسیاری ترددهای غیرضروری نیز جلوگیری کرده است.
راهاندازی این سیستم و فعال شدن آن در سراسر کشور از دو جنبه حائز اهمیت است نخست آنکه طرفین پرونده شاکی و مشتکی عنه در مواردی که امکان برگزاری جلسه به شکل ویدئو کنفرانسی فراهم باشد، نیازی به مراجعه حضوری و سفر به استانهای مجاور و با استان تهران را ندارد چرا که میتوان با حضور مجازی آنها جلسه را برگزار و نتیجه را اعلام کرد.
علاوه بر این با فراهم شدن امکان برگزاری جلسات به شکل ویدئو کنفرانس مشکل کمبود کارشناس در برخی رشتههای تخصصی در تعدادی از استانها نیز بر طرف شده است، زیرا در صورتی که در یک استان در یک رشته خاص با کمبود پزشک متخصص معتمد مواجه باشیم میتوانیم این کمبود را با حضور مجازی پزشکان متخصص از سایر استانها در قالب جلسات ویدئو کنفرانسی برطرف کنیم؛ ابتکاری که در سازمان پزشکی قانونی اجرایی شده و موجبات جلب رضایت مردم و کارشناسان را فراهم کرده است.
ثبت گرمای بیسابقه در شمال پاکستان
اداره هواشناسی در مناطق شمالی پاکستان، روز شنبه یکی از گرمترین روزهای تاریخ این منطقه را ثبت کرد.
اداره هواشناسی پاکستان اعلام کرده است که مناطق شمالی این کشور روز گذشته (شنبه)، بالاترین دما را ثبت کردند و به ۴۸.۵ درجه سانتیگراد (۱۱۹.۳ درجه فارنهایت) رسیدند که آن را به یکی از گرمترین روزهای تاریخ این منطقه تبدیل میکند.
منطقه «چلاس» در «گلگت-بلتستان» بالاترین دمای ثبت شده تاکنون را تجربه کرد و از رکورد قبلی ۴۷.۷ درجه سانتیگراد که در ۱۷ ژوئیه ۱۹۹۷ ثبت شده بود، پیشی گرفت.
منطقه «بونجی» در گلگت-بلتستان نیز دمای ۴۶.۱ درجه سانتیگراد (۱۱۴.۹۸ درجه فارنهایت) را ثبت کرد که طبق گزارش اداره هواشناسی، رکورد قبلی دمای حداکثری، ۴۵.۶ درجه سانتیگراد در ۱۲ ژوئیه ۱۹۷۱ بود.
به گزارش آناتولی، اداره هواشناسی این منطقه همچنین در بیانیهای هشدار داد: این دمای بالای مداوم در مناطق شمالی ممکن است ذوب برف و یخچالهای طبیعی را تسریع کند و باعث وقوع سیلابهای ناگهانی در درههای آسیبپذیر و مناطق اطراف در طول هفته آینده شود.
گلگت-بلتستان به دلیل مناظر کوهستانی چشمگیر و درههای خوشمنظرهاش، یک مقصد گردشگری محبوب است. این منطقه که برخی از بلندترین قلههای جهان از جمله K۲، دومین کوه بلند روی زمین را در خود جای داده است، کوهنوردان و علاقهمندان به طبیعت را از سراسر جهان به خود جذب میکند.
در همین حال، سازمان مدیریت بحران ملی این کشور (DNMA) روز گذشته (یکشنبه) نسبت به بارش شدید باران و جاری شدن سیل در بخشهای مختلف استانهای پنجاب و «خیبر پختونخوا» هشدار داد.
هشدار سازمان ملل
درباره خشکسالیهای مرگبار ناشی از تغییر اقلیم
کارشناسان مطالعات آب و هوایی هشدار می دهند تغییرات اقلیمی، پدیده خشکسالی را به تهدیدی مرگبار در نقاط مختلف جهان تبدیل کرده است.
طبق گزارشی که با حمایت سازمان ملل منتشر شده است، طی دو سال گذشته مناطقی از آفریقا گرفته تا اروپا، شاهد برخی از ویرانگرترین خشکسالیهای ثبتشده در تاریخ خود بودهاند که به دلیل تغییرات اقلیمی شدت یافتهاند.
در این گزارش، خشکسالی مانند «قاتل خاموش» توصیف شده است که به تدریج همه منابع زمین را از بین میبرد و زندگی و حیات را آهسته آهسته نابود میکند و مشکلاتی مانند فقر و فروپاشی اکوسیستم یا زیستبوم را تشدید خواهد کرد.
در این گزارش همچنین بر اثرات خشکسالی در آفریقا، مدیترانه، آمریکای لاتین و جنوبشرقی آسیا تأکید شده است.
به گزارش بی بی سی، همچنین توصیه شده است که دولتها خود را برای «وضعیت عادی جدید» آماده کنند، از جمله با راهاندازی سامانههای هشدار زودهنگام قویتر.