خدمات دولتی
در جنگ متوقف نشد
در طی جنگ ۱۲ روزه ایران و رژیم صهیونیستی تمامی خدمات دولتی شامل پرداخت حقوق، خدمات بانکی، بیمهای، تامین کالاهای اساسی، خدمات گمرکی و حتی صادرات و واردات متوقف نشد.
با وجود خسارتهای ناشی از جنگ ۱۲ روزه به اماکن مسکونی، تجاری و صنعتی، هیچ یک از خدمات دولتی شامل پرداخت حقوق، خدمات بانکی، بیمهای، تامین کالاهای اساسی، خدمات
گمرکی، صادرات و واردات متوقف نشد. با پایان جنگ نیز جبران خسارت برای بخشهایی که تعطیل شده بودند از جمله بازار بورس در دستور کار قرار گرفت.
از ابتدای این جنگ، در حوزه پدافندی اقداماتی انجام شد که مهمترین آن تداوم ارائه خدمات به مردم در حوزه وزارت اقتصاد بود و بنابراین خدمات بانکی، بیمهای و گمرکی در این مدت تداوم یافت.
مقابله با حملات سایبری و صیانت از دادههای وزارتخانه، تقویت سرورهای سازمان مالیاتی و گمرک صورت گرفت، همچنین با تخلیه انبارهای دولت و سازمان اموال تملیکی، بهسرعت انبارهای گمرکات
و بنادر نیز از کالاهای ارزشمند و خطرناک بهصورت تفکیکشده تخلیه شد تا آسیبی به آنها نرسد.
در دوران پس از جنگ ۱۲ روزه آنطور که رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ترکیه گفته است، با افزایش صادرات کالا و افزایش قیمت نفت، ذخایر ارزی بیشتر از این نیز خواهد شد.
همچنین یک عضو هیاتمدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق، با اشاره به عملکرد حاکمیت در بحران جنگ ۱۲ روزه، تاکید کرد که کشور نهتنها طی این مدت دچار فروپاشی نظام توزیع یا تعطیلی سراسری نشد، بلکه صادرات و تامین کالا نیز در جریان بود؛ این وضعیت حاصل مدیریت مقتدرانه و عدم اعلام شرایط فوقالعاده بود.
با همکاری کمیته بازسازی دولت، برآورد خسارات وارده به ابنیه و ساختمانها در دستور کار وزارت اقتصاد است. این وزارتخانه برای ایجاد صندوق جبران خسارت، برنامه دارد. بسته حمایت از اصناف، صنایع بزرگ و صنایع کوچک و متوسط نیز در حال تصویب نهایی است.
همچنین حمایت از بازارهای مالی و سیستم بانکی نیز در دستور کار وزارت اقتصاد قرار گرفت و ۶۰ هزار میلیارد تومان برای ثبات این بازار اختصاص پیدا کرد.این در حالی است که تا قبل از تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران در روز ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ متغیرهای سیاسی اثر مثبتی بر بازار سهام و رشد شاخص کل داشت.
امیدواری به رفع تنشهای سیاسی که با آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط پایتخت عمان ایجاد شد و همچنین احتمال تصویب لوایح پالرمو و سیافتی میتوانست اثر مثبتی بر بازار سهام داشته باشد. پس از پایان جنگ از روز ۱۰ تیر ۱۴۰۴ رایزنیها برای حمایت جدی از بازار سرمایه آغاز و ۱۱ تیر در جلسه هماهنگی بانک مرکزی و سازمان بورس خط ۶۰ همتی برای ثبات بازار سرمایه تخصیص یافت.
پروژه های دولتی نیز همچون طرح نهضت ملی مسکن نه تنها در جریان نبرد ۱۲ روزه متوقف نشد بلکه سرعت بیشتری پیدا کرد و وزیر راه و شهرسازی خود را آماده میکند تا در هفته دولت در شهریورماه، افتتاحهای زیادی را در حوزه مسکن و حمل و نقل ریلی داشته باشد.
سوئیس سفارتش در تهران را بازگشایی کرد
سفارت سوئیس در تهران پس از تعطیلی موقت در تاریخ ۲۰ ژوئن به دلیل حملات رژیم صهیونیستی علیه ایران، دوباره باز شده است. سفیر سوئیس در تهران «نادین اولیویه لوزانو» و تیم او از طریق مسیر زمینی جمهوری آذربایجان به تهران بازگشتند. سفارت به تدریج فعالیت خود را از سر خواهد گرفت. به نقل از پایگاه خبری نیوز. ادمین، تصمیم به بازگشایی سفارت سوئیس در تهران پس از تجزیه و تحلیل جامع ریسک و با مشورت ایران و ایالات متحده که سوئیس به عنوان حافظ منافع آن در ایران ایفای نقش میکند، گرفته شد. البته به گفته سفارت، خدمات کنسولی از جمله صدور ویزا در حال حاضر ارائه نمیشود. همه نمایندگیهای سوئیس در خارج از کشور، برنامههای اضطراری برای شرایط امنیتی و بحرانی دارند. این برنامهها به طور مداوم در حال بررسی و تطبیق هستند. سفارت سوئیس همچنین اعلام کرد: «سوئیس تحولات منطقه را از نزدیک دنبال میکند و با شرکای خود در تماس نزدیک است. بسیار مهم است که همه طرفها بدون تاخیر به دیپلماسی بازگردند. دفاتر حافظ منافع سوئیس و ژنو به عنوان محل مذاکرات برای این منظور در دسترس هستند. با بازگشایی سفارت سوئیس در تهران، بار دیگر این مکان دیپلماتیک در موقعیتی است که میتواند نقش خود را به عنوان حافظ منافع ایالات متحده در ایران ایفا کند.»