روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۴۰۳ شنبه ۱ ارديبهشت - شماره 4579

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد؛

پیش بینی تولید 5/13 میلیون تن گندم در سال زراعی جاری


  مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی گفت: برآورد می شود ۱۳.۵ میلیون تن گندم در سال زراعی جاری تولید و حداقل ۱۰.۵ میلیون تن خرید تضمینی انجام شود.
سهراب سهرابی گفت: هماهنگی های لازم با شرکت بازرگانی دولتی ایران و مجموعه وزارت جهاد کشاورزی انجام شده و بیش از ۱۱۰۰ مرکز خرید تضمینی، آماده تحویل گندم کشاورزان است.
وی میزان خرید تضمینی گندم در سال زراعی گذشته را ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تن عنوان و اظهارکرد: با این روند در یک برنامه دو تا سه ساله به خودکفایی پایدار گندم خواهیم رسید.
*نیاز سالانه کشور به گندم، ۱۲میلیون تن
به گفته این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی، گندم مورد نیاز کشور سالانه ۱۲ میلیون تن است. وی درباره برداشت گندم در سال زراعی جاری گفت: برداشت نخستین خوشه های طلایی گندم از روزهای هفتم، هشتم و نهم فروردین در استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان آغاز شد و همچنان ادامه دارد.
سهرابی با بیان این که در حال حاضر عملیات برداشت گندم در استان هایی مانند سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، جنوب کرمان، جنوب استان فارس، ایلام و خوزستان آغاز شده و برداشت این محصول در کشور تا پایان شهریور ادامه خواهد داشت.
*۲۱هزار کمباین آماده ارائه خدمت
وی با اشاره به این که بیش از ۲۱ هزار دستگاه کمباین آماده ارائه خدمات به کشاورزان است، گفت: کشاورزان در برداشت محصول از کمباین هایی که معاینه فنی برایشان صادر شده است و ریزش کمتری دارند، استفاده کنند و در شب گندم برداشت نکنند. مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی در همین حال از کشاورزان خواست با توجه به ادامه بارش ها و افزایش بیماری ها و آفات گندم مانند زنگ زرد و سفیدک پودری، به مراکز خدمات کشاورزی و کلینیک های گیاه‌پزشکی مراجعه و طبق دستورالعمل ها مبارزه را انجام دهند. بنابر اعلام وزارت جهادکشاورزی، وی توصیه کرد آبیاری مزارع در اراضی آبی نیز بر اساس دستورالعمل ها و در زمان های متناسب با افزایش دما و خشکی انجام شود. سهرابی در همین حال افزود: مدیریت تغذیه گیاهی در مرحله داشت به خصوص در مناطق معتدل کشور و اقلیم های سرد کشور مهم است و عملیات مصرف کودهای پتاسه و سولفات آمونیوم و ریزمغذی ها باید اجرا شود.
*کشاورزان بقایای گیاهی را آتش نزنند
وی ادامه داد: کشاورزان با توجه به نقش مواد آلی خاک و حفظ بقایای گیاهی در افزایش حاصلخیزی خاک، کاهش فرسایش آبی و بادی، صرفه جویی در مصرف آب و افزایش عملکرد در بلند مدت به هیچ وجه پس از برداشت محصول گندم، بقایای گیاهی را آتش نزنند و با مشورت کارشناسان و محققان در اراضی آبی اقدام به کشت مستقیم در بقایای گیاهی کنند.سهرابی دلیل نامگذاری یک روز در تقویم رسمی کشور با عنوان “گندم و نان” را به دلیل اهمیت آن در زنجیره غذایی انسان ها و نقش آن در امنیت غذایی و تامین پروتیین مورد نیاز مردم ایران دانست.

دستیار ویژه وزیر راه و شهرسازی:
ساخت ۲ میلیون و ۵۱۸ هزار واحد مسکونی آغاز شده است
 دستیار ویژه وزیر راه و شهرسازی گفت: از تامین چهار میلیون واحد مسکن هدف گذاری شده، عملیات اجرایی ساخت ۲ میلیون و ۵۱۸ هزار واحد آغاز شده است.
به گزارش کائنات و به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، روح الله اکبری در حاشیه مراسم آغاز عملیات آماده سازی سایت ۲۰۵ هکتاری سمنان که همزمان با سفر رئیس جمهوری به این استان برگزار شد، در جمع خبرنگاران بیان کرد: عملیات ساخت ۲ میلیون و ۵۱۸ هزار واحد مسکونی در کشور آغاز شده و در مراحل مختلف ساخت قرار دارد که ۵۰۰ هزار واحد آن تحویل متقاضیان شده است.
وی با بیان اینکه این طرح ها در قالب مسکن شهری و روستایی است، افزود: بخشی از طرح‌های نهضت ملی مسکن که حدود ۲۰۰ هزار واحد را شامل می شود در حوزه شهری به صورت خودمالکی و با حمایت دولت در دست احداث است.
دستیار ویژه وزیر راه و شهر سازی با اشاره به اینکه ۲۶۰ هزار واحد مسکونی نیز در بافت فرسوده در دست احداث است، گفت: بخشی دیگر تعهد دولت، در حوزه بهسازی و نوسازی روستایی قرار دارد که تا کنون عملیات احداث ۴۹۰ هزار واحد مسکونی آغاز شده است.
وی با بیان اینکه برای واگذاری اراضی به منظور ساخت مسکن در روستاها تا کنون ۴۰۰ هزار قطعه زمین شناسایی شده، اظهار کرد: از این تعداد ۸۰ هزار قطعه واگذاری به متقاضیان انجام شده است. دستیار ویژه وزیر راه و شهر سازی گفت: عملیات ساخت در حوزه شهری در اراضی دولتی با اجاره ۹۹ ساله به متقاضیان عرضه می شود که ۴۰۰ هزار قطعه زمین در قالب گروه ساخت، ساخت انفرادی و طرح جوانی جمعیت به متقاضیان تحویل داده شده است.

بانک‌ها ۲۰۳ هزار میلیارد تومان وام گرفتند
  با افزایش نیاز بانک‌ها به وجوه نقد، رکورد تزریق پول بانک مرکزی در بازار باز بار دیگر شکسته شد. به گزارش کائنات، دومین گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی بانک مرکزی در سال 1403 منتشر شد. این گزارش که به صورت هفتگی توسط بانک مرکزی منتشر می‌شود، خلاصه‌ای از عملکرد بانک‌ها و موسسات اعتباری غیر بانکی در بازار باز و بازار بین بانکی را ارائه می‌دهد.
بر اساس گزارش منتشر شده از وضعیت حراج بازار باز در آخرین هفته فروردین ماه، تب نقدینگی در بانک‌های کشور باز هم داغ‌تر شده و با افزایش نیاز بانک‌ها به وجوه نقد، تزریق پول بانک مرکزی در این بازار بار دیگر رکوردشکنی کرده است. همچنین با استناد به این گزارش، 22 بانک و موسسه اعتباری غیربانکی در هفته جاری، در حراج بازار باز مشارکت کرده و بخشی از نیاز خود به نقدینگی را بر طرف کرده‌اند. حداقل نرخ توافق بازخرید و مدت توافق بازخرید در حراج بازار باز این هفته نیز به ترتیب در ارقام 23 درصد و هفت روز ثابت باقی ماندند. با افزایش نیاز بانک‌ها به وجوه نقد طی ماه‌های گذشته، رقم سفارش ‌های ارسال شده توسط آنها در بازار باز در این مدت شاهد روندی صعودی بوده است. طوری که این رقم از ابتدای دی ماه سال 1402 همواره رشد کرده و با آغاز سال جدید، وارد کانال 200 هزار میلیارد تومانی شده است. در دومین حراج بازار باز امسال نیز، این رقم با رشدی هزار میلیارد تومانی در مقایسه با هفته قبل مواجه شد و به حدود 203 هزار میلیارد تومان رسید. این در حالیست که در تاریخ عملیات بازار باز بانک مرکزی تنها در یک هفته میزان سفارش‌های بانک‌ها بیش از این میزان ثبت شده بود. بانک مرکزی در پاسخ به سفارش‌های این هفته بانک‌ها، همه آنها را پذیرفت و 203 هزار میلیارد تومان در بازار باز تزریق کرد که بیشترین میزان در تاریخ عملیات بازار باز است. این تزریق پول در حالی رخ داد که بانک مرکزی پیش از این برای 10 هفته رقم وام‌دهی به بانک‌ها را در 145 هزار میلیارد تومان و پس از آن برای دو هفته در 197 هزار میلیارد تومان ثابت نگه داشته بود.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه