روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۴۰۳ سه شنبه ۲۸ فروردين - شماره 4577

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس پاسخ داد؛

آیا بانک‌ها مشمول تعطیلی «پنجشنبه» می‌شوند؟


  یکی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت که در صورت تصویب قانون افزایش تعطیلات آخر هفته، بانک‌ها نیز مشمول این قانون می‌شوند.
به گزارش کائنات، علی بابایی کارنامی در پاسخ به این پرسش که آیا لایحه اصلاح ماده (۸۷) قانون مدیریت خدمات کشوری در صورت تصویب در مجلس  شامل بانک‌ها نیز می‌شود؟ اظهار کرد: دستگاه‌هایی که مشمول قانون خدمات کشوری و همچنین ماده ۲۹ برنامه ششم هستند، مشمول این لایحه می‌شوند و با توجه به اینکه بانک‌ها از قانون خدمات کشوری پیروی می‌کنند، در صورت تصویب لایحه مذکور در مجلس، بانک‌ها نیز در روزهای پنجشنبه تعطیل خواهند بود.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره انتقادات در خصوص تعیین روز پنجشنبه به عنوان  دومین روز تعطیل پایان هفته و ایجاد فاصله میان اقتصاد کشور با دنیا اظهار کرد: این حرف به نوعی درست است و به همین دلیل نیز پیشتر در کمیسیون اجتماعی روز شنبه به عنوان دومین روز تعطیل پیشنهاد شده بود. طبیعی است که با تعطیلی پنجشنبه با عدم سرویس‌دهی دستگاه‌های دولتی روی بخش‌ خصوصی اثرات منفی خواهد گذاشت اما ان شاءالله این تاثیرات با رضایتمندی که ایجاد می‌شود، جبران می‌شود.
دستگاه‌های مندرج در قانون خدمات کشوری عبارتند از: کلیه وزارتخانه ها، مؤسسات دولتی، مؤسسات یا  نهادهای عمومی غیردولتی، شرکت‌های دولتی و کلیه دستگاه هایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر و یا تصریح نام است از قبیل شرکت ملی نفت ایران، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، بانک مرکزی، بانک‌ها و بیمه‌های دولتی.
در جلسه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به کلیات لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری با کلیات این لایحه موافقت کردند. این لایحه پس از تصویب به صورت دو شوری جهت رسیدگی بیشتر به کمیسیون اجتماعی مجلس ارجاع داده شد.
حسین گودرزی سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس گفت که در جلسه این کمیسیون  لایحه اصلاح ماده (۸۷) قانون مدیریت خدمات کشوری در دستور کار کمیسیون قرار داشت که در نهایت مصوب شد روزهای تعطیل هفته پنجشنبه و جمعه و روزهای کاری هفته از شنبه تا چهارشنبه تعیین شود. همچنین بر اساس این لایحه ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تابع قانون خدمات کشوری از ۴۴ ساعت در هفته به ۴۰ ساعت کاهش  می‌یابد.

رئیس هیئت مدیره صرافی ملی:
هر میزان ارز بازرگانی درخواستی بانک‌ها را تامین می‌کنیم
  رئیس هیئت مدیره صرافی ملی ایران گفت: هر میزان ارز مورد نیاز بازرگانی که از طریق بانک‌های عامل و بانک ملی درخواست شود از سوی صرافی ملی، برای بازرگان‌ها تامین می‌شود.
به گزارش کائنات، محسن صهبا گفت: امیدواریم که تعیین کننده نرخ بازار ارز در حوزه بازرگانی، سیاست‌های بانک مرکزی باشد و همان گونه که بانک مرکزی تا کنون پوشش بسیار مناسبی به این حوزه داده است، این سیاست کماکان ادامه داشته باشد.
صهبا افزود: صرافی ملی ایران در حوزه ارز بازرگانی، نرخ دلار با مبلغ ۴۰ هزار و ۹۰۰ تومان را در اختیار بازرگانان (در حوزه کالاهای بازرگانی و تولیدی) قرار می‌دهد.  
وی در پایان افزود: صرافی ملی، روزانه حدود ۳۰ تا ۳۵ میلیون دلار ارز در اختیار بازرگانان قرار می‌دهد و آنچه که از طریق بانک‌های عامل به ویژه بانک ملی ثبت سفارش شود حتما ارز مورد نیاز آن چه از طریق بانک مرکزی و چه از طریق خرید از بازار نیمایی یا صادرکنندگان، تامین می‌شود.

حمایت ویژه بانک سپه از فعالان اقتصادی
استان خراسان رضوی
 در دیدار عضو هیات مدیره بانک سپه با استاندار خراسان رضوی بر حمایت ویژه بانک سپه از فعالان اقتصادی استان تاکید شد. به گزارش کائنات،  استاندار خراسان رضوی در دیدار با عضو هیئت‌مدیره بانک سپه ضمن قدردانی از حضور مؤثر بانک سپه در عرصه اقتصاد و حمایت از اجرای طرح‌های ملی و کلان و همچنین محرومیت‌زدایی در کشور گفت: برای کمک به تحقق اهداف شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم» و استفاده از ظرفیت‌های استان، گسترش همکاری سازمان‌ها و نهادهای دولتی و به خصوص تعاونی‌های بزرگ خراسان رضوی با بزرگترین بانک ایران جزو برنامه‌های استانداری است.
استاندار خراسان رضوی اظهار داشت: بانک سپه با وجود فعالیت در فضای رقابتی در کمال سلامت، سرعت و دقت به مشتریان خود خدمات‌رسانی می‌کند و سابقه درخشانی در صنعت بانکداری کشور دارد. نظری با اشاره به تجربه بانک سپه در حمایت از نیروگاه‌ها پیشنهاد کرد: بانک سپه برای افزایش ظرفیت تولید نیروگاه‌های بادی و خورشیدی استان خراسان رضوی با فعالان این عرصه تعامل بیشتری داشته باشد.
براساس این گزارش، در این دیدار دکتر مصطفی پرتوافکنان عضو هیئت‌مدیره بانک سپه ضمن اشاره به حضور دیرینه و مؤثر این بانک در رونق اقتصادی استان خراسان رضوی گفت: این بانک در حمایت از تولید، کمک به اشتغال‌زایی و توسعه عمران و آبادانی استان کارنامه مطلوبی دارد و آماده است با همکاری و مشارکت فعالان اقتصادی نقش محوری در توسعه استان داشته باشد. پرتوافکنان در مورد نحوه مدیریت منابع بانک اظهار داشت: منابع بانک سپه عمدتاً در طرح‌های ملی و کلان نظیر معادن چادرملو، گل‌گهر، گوهرزمین، صنعت سیمان، ذخیره‌سازی نفت خام، انتقال آب خلیج‌فارس به فلات مرکزی و صنایع تولیدکننده محصولات استراتژیک اختصاص می‌یابد.
عضو هیئت مدیره بانک سپه گفت: این بانک جهت تامین مالی برای سرمایه ثابت و در گردش واحدهای تولیدی بزرگ، متوسط و کوچک اقتصادی اقدامات موثری انجام داده است. تأمین مالی در پروژه های نیروگاهی، سیمان، فرش و صنایع وابسته به آن و سایر واحدهای تولیدی در استان خراسان رضوی از دیگر اقدامات بانک سپه در این استان است.
وی به پرداخت ۳۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات توسط بانک سپه در کلیه بخش های اقتصادی در سال ۱۴۰۲ اشاره و تأکید کرد: در نخستین بانک ایرانی تلاش می‌شود از منابع در اختیار بانک تمام اقشار جامعه به‌ ویژه فعالان اقتصادی در تمامی خطوط و کسب‌وکاری بهره‌مند شوند.
در این نشست، طی توافق میان استانداری خراسان رضوی و بانک سپه مقرر شد در طرح های خاص مردم نهاد و کارگاهی تخصصی همکاری های دو طرفه انجام شود. همچنین درخصوص گسترش تامین مالی ارزی برای واحدهای تولیدی و فعالان اقتصادی استان خراسان رضوی کارگروه ویژه ای تشکیل و این موضوعات به صورت ویژه پیگیری شود.
این گزارش می‌افزاید: بانک سپه برای خدمات‌رسانی مطلوب به کارکنان استانداری خراسان رضوی شعبه‌ای با نام «استانداری» با حضور استاندار خراسان رضوی، دکتر مصطفی پرتوافکنان عضو هیئت مدیره، براتی مدیر شعب منطقه، یوسفی معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری، نورمحمدی مدیرکل امور اداری و مالی و توانا سرپرست دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری خراسان رضوی و تنی چند از مدیران استانی افتتاح کرد.

اثرگذاری بانک کشاورزی در تحقق سند ملی امنیت غذایی
  امنیت غذایی به معنای دسترسی فیزیکی و اقتصادی عادلانه همه مردم در طول زندگی به غذای کافی، سالم و مغذی، یکی از ارکان اصلی اقتدار و استقلال هر کشور است و بانک کشاورزی به عنوان بزرگترین تامین کننده مالی بخش کشاورزی و صنایع وابسته و بازوی قدرتمند مالی دولت در این حوزه، در سال 1402 با پرداخت بیش از 2000 هزار میلیارد ریال تسهیلات و افزایش 210 هزار میلیارد ریالی نسبت به سال 1401، باردیگر نقش کلیدی خود را در تحکیم زیرساخت های امنیت غذایی کشور و تحقق برنامه های سند ملی امنیت غذایی نشان داد.
به گزارش کائنات، این بانک در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۲۰۰۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات به متقاضیان پرداخت کرده که ۸۸ درصد آن مستقیما در بخش کشاورزی و صنایع وابسته و برای حمایت از کشاورزان و فعالان این بخش به مصرف رسیده و الباقی در راستای بهبود معیشت و رفاه هموطنان در قالب تسهیلات قرض الحسنه و سایر عقود بانکی به متقاضیان پرداخت شده است.
بر اساس این گزارش، بانک کشاورزی با برنامه ریزی برای حمایت هرچه بیشتر از واحدهای تولید انواع محصولات کشاورزی، دام، طیور و آبزیان و نیز کارخانجات فرآوری محصولات غذایی، تاکید بر استفاده از دانش و فناوری روز و روش های تولید دانش بنیان و نیز جانبداری متعهدانه از رعایت اصول مدیریت منابع طبیعی و توسعه پایدار، تلاش می کند تا با مشارکت و حمایت مردم در مسیر تحقق جهش تولید و استقرار سند ملی امنیت غذایی گام بردارد و نقش اثرگذار خود را در دستیابی کشور به امنیت غذایی مبتنی بر ظرفیت‌های سرزمینی و ساماندهی تجارت بین‌المللی غذا،  به بهترین نحو به انجام رساند.
شایان ذکر است سند ملی دانش‌بنیان امنیت غذایی کشور، که از سال ۱۳۹۹ در افق ده ‌ساله به عنوان حرکت ملی برای ایجاد همگرایی در حوزه امنیت غذایی تصویب شده است، بر کاربرد فناوری و نوآوری در تمام اجزای حوزه امنیت غذایی و در طول زنجیره تولید تا مصرف و نیز مدیریت و حفظ پایداری منابع طبیعی پایه تاکید دارد و در این راستا، بانک کشاورزی با هماهنگی  وزارت جهاد کشاورزی و سایر دستگاه‌های متولی، برای تحقق اهداف تعیین شده، تامین کالاهای اساسی و تنظیم بازار محصولات کشاورزی، از سازوکارهای موثری نظیر کشاورزی قراردادی و کاربرد بانکداری دیجیتال در مدیریت زنجیره تامین نیز حمایت می کند.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه