روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۴۰۰ دوشنبه ۳۱ خرداد - شماره 3922

با اولین افتتاح حساب امروز در شعبه شهریار؛

جمع مشتریان بانک آینده پنج میلیونی شد

 محمدحسین جبلی با افتتاح حساب در شعبه شهریار بانک آینده در حالی به جمع مشتریان خانواده بزرگ بانک آینده پیوست که با اهدای سکه و لوح سپاس از این شعبه، مورد تکریم قرار گرفت.

به گزارش کائنات، وی با ابراز خشنودی و رضایت از خدمات متنوع و پرکاربرد بانک آینده گفت: "نام و آوازه این بانک را از سایرین شنیده بودم و فرصتی به دست آمد تا با مراجعه به شعبه شهریار بانک آینده، افتتاح حساب کنم تا از خدمات و محصولات آن به خصوص سامانه کیلید بهره مند شوم." بر اساس این گزارش کادر حرفه ای، تنوع خدمات و محصولات بانکی، تسریع در انجام امور بانکی، دارا بودن سامانه بسیار پرکاربرد کیلید و در دسترس بودن شعبه از جمله دلایل این مشتری برای انتخاب بانک آینده بوده است.

مجمع عمومی فولاد بناب برگزار شد
 افزایش 72 درصدی تولید ذوب و نورد در سال 99
 جلسه مجمع عمومی عادی سالانه به طور فوق العاده صاحبان سهام مجتمع فولاد صنعت بناب برای سال منتهی به پایان اسفند 1399 به ریاست قائم مقام گروه مالی گردشگری و با حضور اکثریت سهامداران در سالن اجتماعات بانک گردشگری برگزار شد.
به گزارش کائنات به نقل از روابط عمومی گروه مالی گردشگری، در این جلسه مدیرعامل مجتمع فولاد صنعت بناب گزارشی از عملکرد سال 1399 این مجتمع به سهامداران ارائه کرد و گفت: میزان تولید ذوب و نورد در سال گذشته در مجموع به 837 هزار تن رسید که نسبت به سال 98 از رشدی معادل 72 درصد برخوردار شد که در تاریخ این شرکت بی‌نظیر بود. سورنا زمانیان افزود: از اقدامات مهم سال 99 مجتمع  فولاد صنعت بناب که با حمایت گروه مالی گردشگری، بانک گردشگری و همچنین هلدینگ ماهان انجام شد، حل کامل مشکل بدهی فولاد بناب بود. وی ادامه داد: مجتمع فولاد صنعت بناب برای سال جاری بین 1000 تا 1200 میلیارد تومان پیش بینی کرده است. این گزارش حاکیست: در این جلسه گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی در خصوص عملکرد منتهی به پایان اسفند ۹9 قرائت شد.  در پایان این جلسه، روزنامه ایران به عنوان روزنامه کثیرالانتشار برای درج آگهی‌های شرکت تعیین شد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح کرد؛
تبدیل تهدید نقدینگی به فرصت رشد تولید با اجرای مالیات بر عایدی سرمایه
 عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان این که مالیات بر عایدی سرمایه راه تبدیل تهدید نقدینگی به فرصت رشد تولید است گفت: بیش از ۷۰ درصد منابع بانکی صرف سوداگری شده است.
محمد صفایی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس و دبیر کمیته مالیاتی این کمیسیون درباره مالیات بر عایدی سرمایه و طرح مربوط به آن در مجلس با اشاره به ساختار اقتصادی ایران که متناسب با تولید نیست گفت: ساختار اقتصادی ایران عمدتاً یک ساختار اقتصادی سوداگرانه است. ساختار اقتصادی ما مبتنی بر تقویت تولید در کشور نیست.
*بیش از 70 درصد منابع بانکی صرف سوداگری شده است
وی با اشاره به آمار نحوه تخصیص منابع بانکی در سال 98 اظهار داشت: شش و نیم درصد منابع بانکی در سال 1398 به بخش کشاورزی یعنی به همه‌ی بخش‌های کشاورزی از زراعت، باغبانی، دام، طیور، آبزیان و 15 درصد به بخش صنعت اختصاص پیدا کرده که خیلی کم است. یعنی 5/78 درصد منابع بانکی در سال 1398 به حوزه سوداگری تخصیص پیدا کرده است.
وی افزود: مثلاً بانک آینده 80 درصد منابعش را به شرکت‌های تحت پوشش خودش تسهیلات می‌دهد تا سوداگری کنند. چگونه باید انتظار داشته باشیم در این جامعه تولید رونق بگیرد؟ قطعاً چنین اتفاقی نمی‌افتد.
*حتی نظام های سرمایه داری هم مالیات بر عایدی سرمایه را اجرا می کنند
نماینده مردم شریف گناباد و بجستان با اشاره به مالیات بر عایدی سرمایه به عنوان راهکار گفت: ما در بخش مالیات بر عایدی سرمایه وضعمان به مراتب از نظام‌های سرمایه‌داری مسلط بدتر است. یعنی در نظام‌های سرمایه‌داری مالیات بر عایدی سرمایه جدی گرفته می‌شود. بعضی کشورها پایه اصلی نظام مالیاتی‌شان مبتنی بر مالیات بر عایدی سرمایه است. ما بدترین وضعیت را داریم به همین جهت می‌گویند ایران بهشت سوداگری است.
وی با اشاره به طرح مجلس گفت: مالیات بر عایدی سرمایه با هدف جلوگیری از سوداگری آورده شده که چهار حوزه‌ی املاک، طلا، ارز و خودرو را شامل می‌شود. بعضی‌ها آمدند مردم را نگران کردند که می‌خواهند بر همه مردم مالیات ببندند. خیر. هر کسی که تقاضای مصرفی داشته باشد، هیچ مالیاتی پرداخت نمی‌کند.
*هفتصد خانه، 6 هزار خودرو و سودهای میلیاردی بدون پرداخت ریالی مالیات
دبیر کمیته مالیاتی کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به برخی آمارهای سوداگری در کشور گفت: آمارها می‌گوید ما مسکن زیادی داریم که خالی هستند. در تهران آماری که راه و شهرسازی می‌دهد، افرادی هستند هفتصد خانه خالی دارند. این مصرفی نیست. این سوداگری است. این باید حتماً مالیات بر عایدی سرمایه‌اش را پرداخت بکند یا مثلاً در همین بحث ثبت‌نام خودروها شخصی بوده که 6 هزار خودرو خریده و فروخته است، صدها میلیارد سود کرده است، یک ریال هم مالیات پرداخت نکرده است. یا شما در آمار خرید سکه داشتید که یک نفر دو میلیون سکه خریده بود.
*منابع مالی نباید در اقتصاد منجمد شود
صفایی در پاسخ به این سوال که کاهش ارزش پول ملی باعث شده برخی افراد به این کارها دست بزنند، گفت: این خارج از نیاز مصرفی شخص بوده و به نوعی احتکار منابع است. چرا یک نفر مثلاً به نظر شما باید ده تا خانه داشته باشد یا بیست تا خانه داشته باشد و بعد بیست تا خانه‌اش را پنج سال، ده سال هم نگه دارد و فریز بکند و مالیات هم پرداخت نکند. چرا؟ این موجب می‌شود باز دوباره سوداگری در جامعه رشد پیدا کند.
نماینده مجلس و عضو کمیسیون اقتصادی با اشاره به جذابیت سوداگری و اثر آن در هدایت منابع مالی گفت: یک مثال می‌زنم. 98 درصد بخش کشاورزی دست بخش خصوصی است اما این بخش توسط بنگاه‌های مالی مورد حمایت قرار نمی‌گیرد. چرا؟ چون در حوزه سوداگری سود بیشتری نهفته است. لذا هم بانک‌ها که باید تأمین مالی کنند به این بخش کمک نمی‌کنند.
*عدم تناسب میزان تسهیلات دریافتی بخش کشاورزی با جمعیت شاغل در آن
وی افزود: یک جمعیت عظیمی در این بخش یعنی بخشی از جمعیت شهری و حدود صد درصد جمعیت روستایی که 27 درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند در اینجا مشغول کار هستند اما این بخش که 98 درصد آن خصوصی است مورد حمایت قرار نمی‌گیرد. چرا؟ چون در اینجا آن سودی که در حوزه سوداگری هست نیست. آن ریسکی که اینجا هست در آن وجود ندارد و لذا طبیعی است که منابع مالی کشور به سمت تولید در بخش کشاورزی نمی‌آید و یک چیزی حدود مثلاً شش و نیم درصد می‌آید. و حال اینکه حد‌اقل باید سی درصد بیاید. اگر ما به تناسب جمعیت شاغل در بحث هم نگاه کنیم سی درصد منابع باید در این بخش بیاید. ولی می‌بینیم یک پنجم این نیاز می‌آید.
*مالیات بر عایدی سرمایه برای جلوگیری از فقر و نابرابری است نه تامین مالی دولت
صفایی با تاکید بر هدف مالیات بر عایدی سرمایه و ارائه طرح مربوط به آن در مجلس گفت: ما برای تأمین مالی دولت این طرح را نیاورده‌ایم. بلکه هدف این طرح این است که منابع مالی به سمت تولید جهت پیدا کند. این منابع عظیم مالی و حجم عظیم نقدینگی که بیش از سه و نیم میلیون میلیارد تومان است می‌تواند برای کشور یک فرصت باشد، اما وقتی که هشتاد درصد آن در سوداگری می‌رود باعث می‌شود که آتشی در زندگی مردم باشد و تولید فقر و نابرابری کند.

سرپرست سابق سازمان توسعه تجارت ایران:
کاهش محدودیت کرونایی باعث رشدتجارت خارجی شد
 سرپرست سابق سازمان توسعه تجارت ایران، گفت: رشد صادرات ناشی از سیاست راهبردی نیست بلکه کاهش محدودیت های تجاری ناشی از کرونا باعث افزایش صادرات شده است. محمدرضا مودودی در مورد افزایش 48 درصدی صادرات در 2 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، گفت: سال گذشته و مخصوصا 2 ماه ابتدایی سال قبل به علت شیوع بیماری کرونا در دنیا شرایط تجارت خارجی بسیار خاص بود؛ بطوری که تمام مرزها بسته بود و تجارت خارجی نه تنها بین ایران و سایر کشورها بلکه میان اغلب کشورهای دنیا متوقف بود و تبادل کالایی بین کشورها محدود به کالاهای بسیار خاص و ضروری شده بود.  سرپرست سابق سازمان توسعه تجارت ایران افزود: بنابراین تجارت خارجی کشور و متعاقب آن صادرات در سال 99 متاثر از این محدودیت ها نسبت به سال 98 دچار افت شدید شد و حتی در مورد بازارهایی مثل عراق و افغانستان نیز افت تجارت کاملا محسوس بود.  وی با اشاره به اینکه الان شرایط تجاری بین ایران و کشورهای مختلف به حالت عادی برگشته است، گفت: بنابراین افزایش میزان سطح مراودات تجاری  ایران و یا افزایش 48 درصدی صادرات ناشی از بازگشت شرایط تجاری  به شرایط پیش از کرونا است.  مودودی با اشاره به رشد صادرات در دو ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل گفت: با کاهش محدودیت ها و کاهش ترددهای تجاری نسبت به سال گذشته شاهد تجارت بوده ایم و این افزایش ناشی از اقدام خاصی نبوده است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه