روزنامه کائنات
2

سیاست

۱۴۰۰ سه شنبه ۲۵ خرداد - شماره 3918

سخنگوی وزارت خارجه:

مذاکرات وین به بن‌بست نرسیده است

   سخنگوی وزارت خارجه کشورمان اظهار کرد: گفت‌وگوها بین ایران و عربستان در فضای مناسبی ادامه دارد.
سعید خطیب زاده در نشست هفتگی خود که با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی در محل وزارت خارجه برگزار شده بود در پاسخ به سوالی در ارتباط با مذاکرات ایران و عربستان و آخرین اخبار در این ارتباط گفت: مرسوم نیست که گفت وگوها در فضای عمومی ادامه پیدا کند و من در پاسخ به سوال شما می‌توانم بگویم که گفت‌وگوها بین ایران و عربستان همچنان ادامه دارد و این گفت‌وگوها در فضای مناسبی ادامه داشته است و امید است که این گفت‌وگوها به یک فهم مشترک برسد.
وی همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص موضوع حج و مذاکره با دولت ریاض جهت حضور اتباع ایرانی در مراسم حج امسال خاطر نشان کرد: در خصوص حج رایزنی‌های گسترده ای صورت گرفته برای اینکه امسال این موضوع انجام شود و توافقات اولیه در این زمینه توافقات مثبتی است.
خطیب زاده همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با اخبار منتشر شده در مورد دستگیری یک گردشگری فرانسوی در ایران و اظهارنظر وزارت خارجه فرانسه در این زمینه گفت: من جزئیات موضوع مورد اشاره را ندارم و باید بپرسم.
این دیپلمات ارشد کشورمان در مورد اخبار منتشر شده مبنی بر خرید نفت ایران از سوی آمریکا طی ماه های اخیر گفت: من جزئیاتی در این زمینه ندارم و می توانم به شما بگویم که از زمان رئیس جمهور اسبق آمریکا یعنی کلینتون به خاطر قوانینی که وضع کردند نفتی از ایران از سوی آمریکا خریداری نشده و شاید در مورد آنچه که گفته شده موضوع دیگری است که الان جزئیاتی در مورد آن ندارم و اظهارنظر خاصی نمی توانم بکنم.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با اخبار منتشر شده مبنی بر حرکت ناوهای ایرانی به سمت ونزوئلا و اظهارنظر مقامات آمریکایی در این ارتباط گفت: جمهوری اسلامی ایران مانند هر کشور دیگری در نظام بین الملل این حق را دارد که از تمام حقوق بین الملل استفاده کند و در آب های بین المللی حضور داشته باشد و هیچ کشور نمی تواند به این حق تعدی کند.
وی ادامه داد: هشدار می دهیم که هیچ کسی در این زمینه مرتکب اشتباه محاسباتی نشود و کسانی که در خانه های شیشه ای نشسته اند سنگی را پرتاب نکنند.
خطیب زاده در پاسخ به خبرنگار پرسش کننده مبنی بر اینکه شما این موضوع را تأیید می کنید، گفت: همان طور که تأکید کردم ما حق داریم که در آب های بین المللی حضور داشته باشیم ولی جزئیات در مورد این مسائل را باید از منابع ذیربط بپرسید.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به پرسشی دیگر در ارتباط با اقدامات وزارت خارجه برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در خارج از کشور و ایجاد زمینه برای مشارکت شهروندان ایرانی در کشورهای مختلف جهت حضور در این انتخابات تصریح کرد: در وزارت امور خارجه مانند دوره های پیشین انتخابات ریاست جمهوری ستاد برگزاری انتخابات تشکیل شده است چرا که برگزاری انتخابات در خارج از ایران بر عهده وزارت خارجه است. یادداشت های رسمی در این زمینه به کلیه پایتخت ها ارسال شده و نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور دستورالعمل های لازم را در این زمینه دریافت کرده اند.
وی تأکید کرد: با تمهیدات اندیشیده شده و اقدامات گسترده ای که انجام شده وزارت امور خارجه مانند همیشه امیدوار است که در این انتخابات نیز شاهد حضور گسترده هموطنان در کشورهای مختلف باشیم.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در این نشست در پاسخ به سوالی در ارتباط با اظهارات اخیر نماینده روسیه در سازمان های بین‌المللی مبنی بر اینکه برای دور ششم مذاکرات وین برنامه ریزی نشده است و این احتمال وجود دارد که این دور از گفت‌وگوها دور پایانی باشد، گفت: همان طور که پیش از این گفته‌ام مذاکرات و گفت‌وگوهایی که در وین انجام می دهیم را با دقت و وسواسی که لازم است پیگیری می کنیم. هر دوری از این مذاکرات می توانسته دور آخر باشد ولی به دلیل اینکه برخی از موضوعات باقی مانده به دور بعدی کشیده شده است و اگر موضوعات کلیدی باقی مانده حل شود این دور می تواند دور آخر باشد ولی اگر چنین نشود ادامه می یابد.
وی با بیان اینکه در خصوص اینکه کدام دور می تواند دور آخر باشد نباید تعجیل و قضاوت کرد، افزود: مذاکرات و گفت‌وگوهای وین پیشرفت های خوب و قابل توجهی در هر سه کارگروه تشکیل شده داشته ولی موضوعات کلیدی باقی مانده و باید تصمیم گیری در مورد آن ها با دقت انجام شود.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین با تأکید بر مواضع ایران مبنی بر اینکه همه تحریم های برجامی که از سوی آمریکا وضع شده می‌بایست مرتفع شود، گفت: همه تحریم هایی که در دوران ترامپ با هدف از بین بردن برجام و محروم کردن ایران از منافع برجام تصویب شده باید مرتفع شود و در مورد آن ها راستی آزمایی صورت بگیرد و این راستی آزمایی براساس فرمول های مورد بحث در مذاکرات وین صورت می گیرد و بعد  از این راستی آزمایی ایران اقدامات جبرانی خود را متوقف می کند.
خطیب زاده همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در مورد سفر هفته گذشته وزیر امور خارجه به آذربایجان و ارمنستان و دیدارهایش با مقامات ارشد این دو کشور همسایه گفت: تحولات در مرزهای ایران و در منطقه قفقاز از اهمیت ویژه ای برای جمهوری اسلامی ایران برخوردار است و سفر آقای ظریف به این دو کشور همسایه در ادامه رایزنی های قبلی صورت گرفت و به صورت ویژه بر دو موضوع متمرکز بود. ادامه صلح و ثبات و پیگیری توافقات میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان در این زمینه و همچنین تمرکز بر گسترش روابط اقتصادی و تجاری کشورمان با این دو کشور بود.
وی تأکید کرد: ایران به عنوان کشوری که همواره بهترین روابط را با این دو پایتخت داشته تلاش می کند که فضای مناسبی را برای تفاهم بین آذربایجان و ارمنستان ایجاد کند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه