روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۳۹۹ چهارشنبه ۵ آذر - شماره 3790

سخنگوی دولت خبر داد؛

اختصاص 15 هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های گازرسانی

 سخنگوی دولت اعلام کرد که ۱۵ هزار میلیارد ریال از منابع شرکت‌های دولتی تابع وزارت نفت برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام گازرسانی به روستاها مصوب شد.
به گزارش کائنات به نقل از شانا، علی ربیعی در نشست خبری که از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد، با اشاره به روند تنظیم لایحه بودجه سال ۹۹ کل کشور در نشست‌های صبح و عصر هیئت دولت گفت: دولت نه‌تنها حدود ۱۱۰ میلیارد دلار درآمد ارزی را در سال‌های اخیر نداشت، بلکه درآمد پیش‌بینی شده ۵۰ میلیارد دلار را هم نداشت، با این وصف با وجود فشارهای اقتصادی و تحریم‌های آمریکا و کاهش درآمدهای ارزی خود طوری که حتی انتقال پول هم از محل صادرات غیرنفتی با مشکل روبه‌رو می‌شد، به نحوی بودجه‌ریزی کرد تا در سال‌های ۹۷، ۹۸ و ۹۹ ما دچار نبود تعادل نشویم.
وی افزود: حتی فشاری به بانک مرکزی وارد نشد و بانک مرکزی استقلال خود را حفظ کرد و دولت تلاش کرد پول پرفشار هم وارد بازار نشود و این از افتخارهای ما در این سه سال بود.
سخنگوی دولت با اشاره به تصویب ۱۲ تبصره از لایحه بودجه در نشست‌های هیئت دولت، تصریح کرد: از مهمترین اهداف بودجه ۱۴۰۰ کاستن از بودجه جاری و هزینه‌های دولت و دوم کاستن از رابطه بودجه جاری با نفت است که در این لایحه دنبال شده است.
ربیعی، عدالت منطقه‌ای، اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام، توجه به محیط زیست و گسترش صادرات غیرنفتی، توجه به فناوری‌های نو و شرکت‌های دانش‌بنیان و توسعه برنامه‌هایی برای حفظ سلامت مردم را اهداف بودجه ۹۹ کل کشور دانست.
وی با تشریح مصوبه‌هایی که دولت در نشست‌های چند روز اخیر داشته است، گفت: ۱۵ هزار میلیارد ریال از منابع شرکت‌های دولتی تابع وزارت نفت برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام گازرسانی به روستاها مصوب شد.
سخنگوی دولت افزود: سهم سازمان نوسازی و تجهیز مدارس از ۲۰ درصد به ۵۰ درصد افزایش یافت و امیدوار هستیم با تمهیداتی که در سال ۹۹ شده، از محل بودجه وزارت نفت و درآمدهای نفت در حوزه گاز، مدارسی که فاقد سامانه گرمایشی هستند را بتوانیم پوشش بدهیم و صد هزار کلاس درس با این وصف ایمن می‌شوند.
ربیعی استمرار جریان فروش سهام و دارایی‌های دولتی مطابق روش‌های قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس (ETF) را از دیگر اهداف بودجه ۱۴۰۰ عنوان کرد.
وی عنوان کرد: در بودجه سال آینده امکان استفاده سرمایه‌گذاران بخش‌های خصوصی، تعاونی و نهادهای عمومی غیردولتی از تسهیلات بانکی برای طرح‌های توسعه‌ای بالادستی نفت و پیشگیری از خام‌فروشی، صنایع تکمیلی و تبدیلی کشاورزی، برای توسعه حمل‌ونقل درون و برون‌شهری پیش‌بینی شده است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مطرح کرد؛
افزایش سرمایه‌های ملی از طریق ایجاد زنجیره ارزش پتروشیمی
 نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: پتروشیمی می‌تواند ارزش سرمایه‌های ملی را از طریق ایجاد زنجیره ارزش افزوده بالا ببرد، از این رو سرمایه‌گذاری در طرح‌های پتروشیمی، چشم‌انداز روشنی از این صنعت ارائه می‌کند.
به گزارش کائنات به نقل از شانا، جلیل رحیمی جهان‌آبادی با اشاره به اینکه صنعت پتروشیمی نقش مهمی در توسعه کشور ایفا می‌کند، گفت: توسعه هرچه بیشتر صنعت پتروشیمی افزون بر جلوگیری از خام‌فروشی، مواد اولیه صنایع پایین‌دستی را برای تقویت تولید ملی و توسعه اقتصادی کشور فراهم می‌کند. وی با بیان اینکه این صنعت در بخش‌های مختلف و در تقویت زیرساخت‌ها موفقیت‌های خوبی به دست آورده است، افزود: پتروشیمی ارزش سرمایه‌های ملی را از طریق ایجاد زنجیره ارزش افزایش داده است، از این رو سرمایه‌گذاری در طرح‌های پتروشیمی، چشم‌انداز روشنی از این صنعت ارائه می‌کند. این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: توسعه صنعت پتروشیمی و تکمیل زنجیره ارزش در اولویت طرح‌های توسعه‌ای این صنعت قرار دارد و در این مسیر بخش خصوصی می‌تواند بیش از گذشته نقش‌آفرین باشد.
رحیمی جهان‌آبادی به نقش اشتغال‌زایی صنعت پتروشیمی اشاره کرد و گفت: امروزه اشتغال یکی از ارکان توسعه و پیشرفت کشورهاست و یکی از صنایعی که به افزایش اشتغال در کشور کمکی بسزا می‌کند صنایع وابسته به پتروشیمی است.
این نماینده مجلس یازدهم عنوان کرد: روند رو به رشد پتروشیمی، نشان می‌دهد این صنعت می‌تواند در توسعه صادرات غیرنفتی نقش اساسی ایفا کند. مسیر پیشرفت و توسعه صنعت پتروشیمی هیچ‌گاه و حتی با تحریم نیز متوقف نمی‌شود.

مخازن متمرکز ذخیره‌سازی پارس جنوبی در آستانه بهره‌برداری رسمی
 مخازن متمرکز ذخیره‌سازی پارس جنوبی به ارزش ۲۹.۲ میلیون یورو و ۲۲۰ میلیارد تومان در آستانه بهره برداری رسمی قرار گرفت.
به گزارش کائنات به نقل از شانا، پروژه احداث تأسیسات ذخیره‌سازی و ایستگاه‌های اندازه‌گیری میعانات گازی در محل سایت پارس یک، به‌منظور ذخیره‌سازی میعانات گازی تعدادی از پالایشگاه‌های پارس جنوبی با ظرفیت اسمی ۶۴۰ هزار مترمکعب معادل ۴ میلیون بشکه اجرا شد.
سایت پارس یک با وسعت ۱۴ هزار هکتار شامل ۱۶ فاز فرآوری گاز (فازهای ۱ تا ۱۰ و فازهای ۱۵، ۱۶، ۱۷، ۱۸، ۲۰ و ۲۱)، ۱۵ مجتمع پتروشیمی و نیز صنایع پایین‌دستی پتروشیمی، صنایع مختلف مرتبط و صنایع نیمه‌سنگین است.
میعانات تولیدی در پالایشگاه‌های پارس جنوبی واقع در سایت پارس یک با ۲ خط لوله ۳۰ اینچ به این تأسیسات منتقل می‌شود.
در این پروژه به کارفرمایی شرکت نفت و گاز پارس، هشت دستگاه مخزن هر یک به ظرفیت ۸۰ هزار مترمکعب به‌صورت سقف شناور و دو دستگاه مخزن آتش‌نشانی و مخازن سوخت، شبکه لوله‌کشی و سیستم‌های برق و ابزار دقیق، سیستم‌های اندازه‌گیری و بوسترهای انتقال میعانات و پمپ‌های مربوطه و ساختمان‌های صنعتی و اداری، احداث شده است.
این مخازن که هم‌اکنون راه‌اندازی شده‌اند، ظرفیت تامین خوراک روزانه ۴۸۰ هزار بشکه میعانات گازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس را از طریق ایستگاه‌های پمپاژ این پالایشگاه در ضلع غربی تاسیسات و نیز ارسال میعانات گازی به سمت گوی شناور (SPM) شماره ۱ و ۲ از طریق خطوط ۳۰ اینچ ورودی- خروجی تا سقف ۶۰۰ هزار بشکه در روز را داراست. در پالایشگاه ستاره خلیج فارس نیز خوراک ارسال‌شده به بنزین و دیگر محصولات با ارزش تبدیل می‌شود. خوراک میعانات گازی پالایشگاه پارس شیراز و پتروشیمی نوری نیز از این مخازن تأمین می‌شود. این مخازن همچنین می‌توانند خوراک مورد نیاز پالایشگاه‌های سیراف را پس از تکمیل شدن تأمین کند. پروژه احداث تأسیسات ذخیره‌سازی و ایستگاه‌های اندازه‌گیری میعانات گازی در قالب سه پروژه EPC1 ،EPC2 ،EPC‌3 (مهندسی، تأمین تجهیزات و اجرا) از سوی پیمانکاران و مشاوران ناردیس طرح‌های انرژی، شرکت ماشین‌سازی اراک و شرکت مهندسین مشاور پارس اجرا و با تأمین سرمایه از منابع داخلی شرکت ملی نفت ایران و تسهیلات صندوق توسعه ملی (ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید) اجرا شده است.
EPC1: انجام مهندسی تفصیلی، احداث ابنیه، عملیات سیویل و محوطه‌سازی، تهیه و خرید کالا و نصب و آزمون تأسیسات مکانیکی، برق، ابزار دقیق و مخابراتی، سامانه جداکننده آب‌های آلوده به مواد هیدروکربنی و چهار دستگاه اندازه‌گیری میعانات گازی از نوع آلتراسونیک و لوله‌کشی و دیگر متعلقات مربوط به تأسیسات ذخیره‌سازی میعانات گازی (به استثنای مخازن) و انجام عملیات پیش‌راه‌اندازی و کمک در راه‌اندازی کل مجموعه از جمله مخازن در تعهد پیمانکاران پروژه‌های EPC2 ،EPC3 و تحویل به کارفرما. EPC2: انجام مهندسی تفصیلی، تهیه، خرید کالا و نصب و انجام بازرسی‌های لازم، آزمون و رنگ‌آمیزی مخازن گروه الف شامل چهار دستگاه مخزن سقف شناور ذخیره‌سازی میعانات گازی هرکدام به ظرفیت ۸۰ هزار مترمکعب و یک دستگاه مخزن آب آتش‌نشانی به ظرفیت ۲۰ هزار مترمکعب و دو مخزن ذخیره‌سازی سوخت گازوئیل و یک مخزن هوایی آب و تحویل آن به پیمانکار پروژه EPC1.
EPC3: انجام مهندسی تفصیلی، تهیه و خرید کالا و نصب، بازرسی‌های لازم، آزمون و رنگ‌آمیزی مخازن گروه ب شامل چهار دستگاه مخزن سقف شناور برای ذخیره‌سازی میعانات گازی هر کدام به ظرفیت ۸۰ هزار مترمکعب و یک دستگاه مخزن آب آتش‌نشانی به ظرفیت ۲۰ هزار مترمکعب و دو دستگاه  مخزن Close Drain و تحویل آن به پیمانکار پروژه EPC1. پروژه ساخت تأسیسات ذخیره‌سازی و ایستگاه‌های اندازه‌گیری میعانات گازی برای ۱۶۰ نفر ماه اشتغال ایجاد کرد که با توجه به بهره‌برداری پروژه هم‌اکنون ۵۰ نفر در این پروژه حضور دارند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه