روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۳۹۹ سه شنبه ۱ مهر - شماره 3748

رشد تولید سه قلم لوازم‌خانگی در ۵ ماه نخست امسال

 بررسی آمارهای رسمی منتشر شده توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی از رشد تولید تلویزیون، ماشین لباسشویی و یخچال و فریزر در پنج ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد.
در پنج ماهه امسال تولید انواع تلویزیون با ثبت رشد ۷۸.۷ درصدی در همسنجی با پارسال به ۴۸۱ هزار و ۶۰۰ دستگاه رسید. در این مدت ۶۷۳ هزار و ۸۰۰ دستگاه یخچال و فریزر در کشور تولید شد. این میزان تولید در مقایسه با پنج ماهه سال گذشته رشد ۱۸.۸ درصدی نشان می‌دهد. برپایه این گزارش، تا پایان مردادماه شرکت‌های داخلی ۳۶۸ هزار و ۴۰۰ دستگاه ماشین لباسشویی تولید کردند که در همسنجی با پارسال رشد ۵۸ درصدی نشان می‌دهد. رشد تولید این محصولات در شرایطی اتفاق افتاده که در برخی موارد به دلیل تداوم تحریم‌ها و شیوع کرونا، مشکلاتی وجود دارد. همچنین تولیدکنندگان به تخصیص ناکافی ارز و تامین نشدن به موقع مواد اولیه به عنوان دو مشکل اساسی فراروی تولید اشاره می‌کنند. پیشتر، دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران به ایرنا گفت که از حدود یک ماه و نیم پیش، تخصیص ارز برای فعالان این صنعت روان‌تر شده، امری که برای تحقق شعار «جهش تولید» یکی از نیازهای بدیهی این صنعت به منظور تامین مواد اولیه، اجزا و قطعات وارداتی و حتی داخلی است در صنعت لوازم خانگی به‌طور میانگین بین ۳۰ تا ۳۵ درصد اقلام وارداتی است و بقیه ۶۵ تا ۷۰ درصد بسته به پلتفرم واحدهای تولیدی، بومی‌سازی شده است. در عین حال در صنعت لوازم خانگی گازسوز، داخلی‌سازی بیش از ۹۰ درصدی اتفاق افتاده است. همچنین، پایین‌ترین میزان داخلی‌سازی مربوط به تلویزیون است که ۳۵ درصد بوده که در اکثر کشورهای تولیدکننده تلویزیون نیز به همین اندازه است، زیرا «ماژول» که بالاترین ارزش را در بین قطعات تلویزیون دارد، تنها توسط سه برند بزرگ در جهان تولید می‌شود.

توسط سازمان امور مالیاتی؛
بخشنامه نحوه رسیدگی به صورتحساب‌های غیرواقعی ابلاغ شد
 رییس سازمان امور مالیاتی دستورالعمل رسیدگی به صورتحساب‌های غیرواقعی را ابلاغ کرد که براساس آن مودی مالیاتی اسامی خریداران و فروشندگان واقعی را با اسناد و مدارک ارایه خواهند کرد.
به گزارش کائنات به نقل از سازمان امور مالیاتی، امیدعلی پارسا در این بخشنامه ضمن تاکید بر اجرای بخشنامه پیشین نحوه رسیدگی به صورت حساب‌های غیرواقعی، اعلام کرد: کلیه سنوات بویژه سال‌های ۹۸- ۱۳۹۷ اداره های امور مالیاتی، موظف شده اند با دعوت از مودی مورد حسابرسی، نسبت به درخواست اسامی خریداران و فروشندگان واقعی که اسامی آنها در اسناد و مدارک تسلیمی اعلام نشده، اقدام نمایند. مهلت برای مودی در این بخشنامه یک ماه مشخص شده و در ادامه آمد است: هرگاه براساس مدارک و مستندات ارائه شده توسط مودیان واقعی یا مودیان فاقد اعتبار مالیاتی یا اطلاعات واصله از سایر اشخاص، مشخص شود مودی واقعی نسبت به خرید یا فروش از مودیان فاقد اعتبار مالیاتی اقدام کرده، اداره های مالیاتی بایستی نسبت به نپذیرفتن اعتبار مالیاتی خرید اقدام، یا مطابق با شرایط مندرج در بخشنامه نسبت به وصول مطالبات این سازمان عمل کنند. همچنین در بخش دیگری از بخشنامه آمده است: عملکرد سال‌ها و دوره‌های مالیاتی ۱۳۹۵ به بعد مودیانی که نسبت به معرفی خریداران یا فروشندگان واقعی اقدام نکنند، مشمول بخشودگی جرایم نخواهند شد و در صورت همکاری به نسبت درصد اعلام اسامی خریداران و فروشندگان واقعی از اشخاص فاقد اعتبار مالیاتی، مشمول بخشودگی جرایم قوانین مالیات‌های مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده خواهند شد. علاوه براین در زمینه جرایم سال‌های قبل از ۱۳۹۵ نیز بخشودگی جرایم تا سقف درصدهای تعیین شده به مدیر کل امور مالیاتی تفویض می‌شود. مطابق با مفاد این بخشنامه معاونت فناوری‌های مالیاتی سازمان امور مالیاتی موظف است با استفاده از داده‌ها و اطلاعات پایگاه‌های اطلاعاتی سازمان، نسبت به شناسایی سیستمی مودیانی که معامله آنها با اشخاص فاقد اعتبار مالیاتی است، اقدام و فهرست آن را برای بهره برداری اداره های امور مالیاتی در سامانه قرار دهد. دادستانی انتظامی مالیاتی و دفتر مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی تکلیف دارند تا ضمن نظارت بر حسن اجرای مفاد بخشنامه‌های مزبور، نحوه اجرای آن را به معاونت حقوقی و فنی مالیاتی سازمان گزارش کنند.

جزئیات اجرای طرح یارانه دستمزد:
حدود ۷ هزار نفر شاغل شدند
 طرح یارانه دستمزد که از سال گذشته در مناطق کم برخوردار کشور در حال اجراست، توانسته منجر به جذب ۶ هزار و ۷۵۲ نفر شغل اولی با سقف سنی ۳۵ سال شود.
سال گذشته برای توسعه اشتغال در بنگاه‌های خرد، کوچک و متوسط مناطق غیربرخوردار و البته بهره مند شدن از ظرفیت‌های دانش آموختگان دانشگاهی در شرایط بحران اقتصادی، طرحی تحت عنوان «یارانه دستمزد» از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ۸ استان شامل ایلام، کردستان، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان و کهگیلویه و بویراحمد اجرا شد تا از این طریق ۵ هزار و ۸۷۹ نفر تا پایان سال ۹۸ مشغول به کار شوند. بر اساس این طرح، به کارآفرینان بخش خصوصی و تعاونی که نیروی کار جدید و عمدتاً فارغ‌التحصیلان دانشگاهی که شغل اولی هستند را جذب کنند ۳۰ درصد حداقل دستمزد به عنوان یارانه دستمزد به مدت ۱۲ ماه پرداخت می‌شود. هر کارفرما تا ۵۰ درصد نیروهای بیمه شده فعلی خود می‌تواند در این طرح جذب نیرو داشته باشد. از ویژگی‌های شاغلین باید به این مساله اشاره کرد که این افراد باید بین ۲۰ تا ۳۵ سال داشته و فاقد سابقه بیمه پردازی برای مدت سه ماه یا بیشتر باشند. البته برای زنان سرپرست خانوار بیکار متقاضی شغل اولی، رعایت شرط سنی الزامی نیست. همچنین در طرح پرداخت یارانه دستمزد، سرانه هر بنگاه در ارتباط با جذب نیروی کار شغل اولی به طور متوسط ۴.۸ نیروی کار بوده است. در واقع این طرح یک نوع ابزار تشویقی است که در قالب آن، به صورت ماهانه ۳۰ درصد از دستمزد نیروی کار، به کارفرما پرداخت می‌شود که طبق گفته معاون توسعه اشتغال و کارآفرینی وزارت کار منابع این طرح از محل منابع پیش‌بینی شده اشتغال در قانون بودجه سنواتی، کمک‌های مردمی و منابع ناشی از اجرای هدفمندی یارانه‌ها تامین می‌شود. البته طبق اعلام وزارت کار، کارگاه‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها با معرفی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، کارگاه‌های دارای نشان سبز از سازمان محیط زیست، کارگاه‌های دارای نشان اقتصاد مقاومتی از ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و کارگاه‌های برگزیده در جشنواره‌های ملی سالانه کار آفرینی و تعاونی در اولویت پرداخت یارانه دستمزد قرار دارند. * نتیجه اجرای طرح یارانه دستمزد در این بین با توجه به هدف گذاری‌های صورت گرفته، یک هزار و ۷۱۴ بنگاه اقتصادی طی سال ۹۸ در این طرح مشارکت کردند و اگرچه هدف ایجاد اشتغال برای ۵ هزار نفر بود اما تعداد ۶ هزار و ۷۵۲ نفر توانستند از طریق اجرای این طرح در مناطق ۸ گانه شاغل شوند که تعداد ۴۶۲ نفر از شغل اولی‌های جذب شده سرپرست خانوار بوده‌اند. استان لرستان با بیشترین سرانه (۹.۷ نفر) و استان کردستان (۲.۱) پایین‌ترین سرانه را کسب کردند‪.‬ بنگاه‌های بالای ۵۰ نفر کارکن در بخش صنعت و همچنین بنگاه‌های ۱۰ تا ۴۹ نفر کارکن فعال در بخش خدمات دارای بیشترین ظرفیت جذب نیرو بوده‌اند. این طرح هم اکنون در حال اجراست و مقرر شده که در صورت تخصیص منابع کافی، این طرح در ۱۶ استان محروم و مرزی اجرا شود. همچنین پیش بینی شده که با استفاده از این طرح طی سال‌های ۹۹ و ۱۴۰۰ بتوان ۱۶ هزار نفر را که شغل اولی نیز هستند، مشغول به کار کرد.

وزارت صنعت آمار داد؛
رشد متوسط 15 درصدی ۶ قلم کالای بخش معدن
 آمار تولید ۶ قلم کالای منتخب بخش معدن وصنایع معدنی در مدت پنج ماهه ابتدایی امسال نسبت به دوره مشابه پارسال رشد متوسط ۱۵ درصدی را نشان می‌دهد.  
جداول آماری مورد بررسی مربوط به دوره فروردین لغایت مرداد ماه امسال حاکی از آن است که تولید فولاد خام ( شمش)، کاتد مس، سیمان، آلومینا، تولیدات فولادی، و شمش آلومینیوم خالص نسبت به دوره مشابه در سال ۹۸ افزایش دارد که بیشترین میزان مربوط به شمش آلومینیوم خالص با ۴۹.۷ درصد و کمترین آن مربوط به آلومینا با ۴.۷ درصد ثبت شد. تولید شمش آلومینیوم خالص در پنج ماهه نخست ۹۹ به رقم بیش از ۱۶۰.۷ هزار تن رسید و در مقایسه با سال ۹۸ که ۱۰۷.۳ هزار تن بود، افزایش ۴۹.۷ درصدی را نشان می دهد. همچنین تولید سیمان هم در دوره این گزارش به بیش از ۲۹ میلیون و ۵۰۱ هزار تن رسید که نسبت به رقم افزون بر ۲۵ میلیون و ۶۹۱ هزار تن عملکرد سال ۹۸ رشد ۱۴.۸ درصدی را ثبت کرد. تولید فولاد خام ( شمش ) نیز در پنج ماهه ابتدایی امسال رقم بیش از ۱۱ میلیون و ۴۲۶ هزار تن را نشان می دهد و در مقایسه با مدت مشابه پارسال که رقم ۱۰ میلیون و ۵۷۶ هزار تن بود، رشد هشت درصدی را از آن خود ساخت. تولیدات فولادی نیز در دوره این گزارش به رقم ۹ میلیون و ۴۷۲ هزار تن رسید که نسبت به مدت مشابه پارسال که هشت میلیون و ۸۶۷ هزار تن تولید شده بود، رشد ۶.۸ درصدی یافت. کاتد مس تولید شده در پنج ماهه نخست امسال رقم بیش از ۱۱۸.۵ هزار تن را نشان می دهد و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۱۱۱.۷ هزار تن بود، ۶.۱ درصد افزایش دارد. آمار مورد بررسی همچنین نشان از رشد تولید پودر آلومینا به میزان ۴.۷ درصدی در پنج ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته خبر می دهد، امسال تولید این ماده معدنی به رقم بیش از ۱۰۲.۶ هزار تن رسید، در حالی که در پنج ماهه ابتدایی پارسال بالغ بر ۹۸ هزار تن بود.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه