روزنامه کائنات
4

جامعه

1404 شنبه 15 شهريور - شماره 4904

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تأکید کرد؛

مقابله با پدیده گرد و غبار موضوعی فرابخشی است

 رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه مقابله با پدیده گرد و غبار موضوعی فرابخشی و نیازمند همکاری دستگاه‌های مرتبط است، از ابلاغ برنامه‌ای در زمینه مدیریت و مهار گرد و غبار پس از تصویب آن در دولت خبر داد.
شینا انصاری درباره مدیریت کانون‌های داخلی گرد و غبار اظهار کرد: اگرچه برای مدیریت گرد و غبار آیین نامه تدوین شده اما این اتفاق تنها با اجرای قوانین و مقررات محقق می‌شود؛ تا کنون البته اقداماتی ارزشمندی نیز در همین رابطه صورت گرفته است.
انصاری گفت: در سال‌های گذشته برای شناسایی کانون‌های گرد و غبار مطالعات و اقدامات قابل توجهی انجام شده است. همچنین اقداماتی نیز برای تثبیت و مهار آن‌ها صورت گرفته است.
وی تأکید کرد: با این حال شرایط کم‌بارشی و تداوم خشکسالی، اقدامات انجام شده برای مدیریت گرد و غبار را تحت‌الشعاع قرار داده است. همچنین عدم تامین بخشی از حق‌آبه زیست‌محیطی تالاب‌ها موجب شده که تالاب‌ها به کانون‌های گرد و غبار تبدیل شوند.
انصاری ادامه داد: گرچه دبیرخانه ستاد مدیریت پدیده گرد و غبار در سازمان محیط زیست است اما مقابله با پدیده گرد و غبار موضوعی فرابخشی است و تنها به عهده سازمان محیط زیست نیست. این مسئله نیازمند همکاری وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی و دیگر دستگاه‌های مرتبط است. همچنین برای مهار و مقابله با گرد و غبار باید منابع مالی لازم از سوی سازمان برنامه و بودجه تأمین شود. در چارچوب برنامه هفتم توسعه نیز برنامه‌ مدیریت مقابله با گرد و غبار تدوین شد که پس از تصویب در دولت، به دستگاه‌ها ابلاغ خواهد شد.
وی در خصوص پیگیری اقداماتی که در سال‌های گذشته در زمینه دیپلماسی گرد و غبار انجام شده، گفت: سازمان حفاظت محیط زیست خود را مکلف می‌داند اقدامات مناسب دولت‌های قبل را در چارچوب‌هایی که از پیش‌تعیین شده دنبال کند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه