روزنامه کائنات
6

انرژی

1404 چهارشنبه 12 شهريور - شماره 4903

نماینده تهران در مجلس:

ناترازی برق با صرفه‌جویی حل می‌شود

 نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه گرفتار بحران مدیریت هستیم، گفت: بیشتر ناترازی‌ها به وسیله صرفه جویی در مصرف حل می‌شود اما راهکارهای درست آن را به کار نگرفته‌ایم.
به گزارش کائنات، مرتضی محمودی در جلسه علنی مجلس در تذکری گفت: پوچ بودن موضوعی که نتانیاهو از آن برای تضعیف روحیه ملت ایران استفاده کرد، حتما با مدیریت قدرتمند و حضور مجاهدانه همه مسئولان از مجلس و دولت و سایر دستگاه‌ها اثبات خواهد شد. وی اضافه کرد: رژیمی که خودش در زمینه آب، آب شرب و آب سالم و مسائل خدمات داخلی به مردم خودش مشکل دارد و در باتلاق مدیریت روانی جامعه‌اش گرفتار شده، سراب پوچ برای آب و برق و خدمات تصویر می کند. قطعا وزارت نیرو و شخص وزیر فرمانده این جبهه برای نابود کردن این سراب است. محمودی بیان کرد: طبق اصول ۳ و ۴۵ قانون اساسی باید این خدمات در حوزه‌های آب و برق عادلانه، بدون تبعیض و با دقت به همه مردم ایران برسد؛ این شایسته نیست که ما ادعا کنیم در بحران عمیق آب گرفتاریم. ما در بحران مدیریت گرفتار شده ایم. بحران مدیریت از سال‌ها قبل وجود دارد؛ خواهش ما از وزارت نیرو این است که در خصوص عملکرد مدیران خود کاری کند تا گلایه‌هایی که از گذشته وجود دارد در این دوره ادامه نداشته باشد. نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ابتدا باید بحران را بپذیریم و همه یکپارچه بدانیم که بحران آب داریم بعد به سراغ حل بحران برویم. طبق آمار پژوهشکده‌ها و اندیشکده‌ها بیشتر بحران مدیریت داریم.  این نماینده مجلس ادامه داد: در حوزه برق می‌توانیم بپذیریم که مشکل سوخت، مشکلات نیروگاه‌ها را افزایش داده است که باید وزیر نفت هم در این زمینه پاسخگو باشد اما در مورد آب این مسئله با این صراحت و شفافیت قابل پذیرش نیست. معتقدم در بحث آب بیشتر بحران مدیریت داریم. در بحث برق هم بیشتر ناترازی‌ها به وسیله صرفه‌جویی در مصرف حل می‌شود اما راهکارهای درست آن را به کار نگرفته‌ایم.


توقف فروش نفت عربستان و عراق به پالایشگاه هندی تحریم‌شده
 شرکت‌های آرامکوی سعودی و سوموی عراق در پی تحریم «نایارا انرژی» در گجرات هند توسط اتحادیه اروپا به دلیل سهم ۴۹ درصدی روس‌نفت، عرضه نفت به این شرکت پالایشی را متوقف کرده‌اند.
به گزارش کائنات، منابع مطلع به رویترز گفتند: آرامکو به دلیل پیچیدگی‌های پرداخت مرتبط با تحریم‌ها، فروش را متوقف کرد و «نایارا انرژی» در ماه اوت، هیچ محموله نفتی از عراق دریافت نکرد.
داده‌های شرکت کپلر نشان می‌دهد که آخرین محموله‌های نفت غیرروسی که به این شرکت پالایشی تحویل داده شد، نفت سبک عرب در ۱۸ ژوئیه و نفت سنگین بصره در ۲۹ ژوئیه بود که این پالایشگر را به نفت اورال روسیه وابسته کرد. شرکت «نایارا انرژی» در ماه اوت، به طور متوسط ۲۴۲ هزار بشکه در روز نفت وارد کرد که کمترین میزان از نوامبر سال ۲۰۲۲  و بسیار پایین‌تر ظرفیت اسمی ۴۰۰ هزار بشکه در روز این شرکت بود، زیرا فعالیت خود را کاهش داد و به طور فزاینده‌ای از  نفتکش‌های «ناوگان تاریک» برای تداوم تامین نفت استفاده کرد. تمام نفت وارداتی در ماه اوت، نفت اورال روسیه بود در حالیکه تقریبا ۲۹ درصد از واردات «نایارا» در سال ۲۰۲۴، از خاورمیانه بوده است. اقدامات اتحادیه اروپا با هدف محدود کردن بیشتر درآمدهای نفتی مسکو انجام می‌شود که بخش عمده‌ای از آن از طریق فروش نفت با تخفیف به آسیا حاصل می‌شود. «نایارا» از دهلی‌نو  برای تامین کانال‌های بانکی و حمل و نقل مطابق با قوانین برای نفت خام و فرآورده‌های نفتی، درخواست کمک کرده است. با این حال، دولت هند با فشار فزاینده آمریکا برای محدود کردن خرید نفت روسیه، از جمله تعرفه جدید ۵۰ درصدی بر کالاهای هندی به مقصد بازار آمریکا، روبرو است. بر اساس گزارش اویل پرایس، با وجود این فشار، خرید «نایارا» در ماه اوت، به افزایش ۸۸ هزار بشکه‌ای کل واردات نفت خام هند از روسیه به ۱.۶۹ میلیون بشکه در روز کمک کرد.


پس از ۱۴ سال وقفه؛
نخستین محموله نفت سوریه صادر شد
 سوریه برای نخستین بار در ۱۴ سال گذشته، ۶۰۰ هزار بشکه نفت سنگین را از طریق نفتکش، صادر کرد.
به گزارش کائنات، سوریه در سال ۲۰۱۰، روزانه ۳۸۰ هزار بشکه نفت صادر می‌کرد. اما پس از بروز ناآرامی و آغاز جنگ داخلی، زیرساخت این کشور نابود شد و کنترل میادین نفتی چندین بار دست به دست شد. تحریم‌های آمریکا و اروپا که ماه‌ها پس از سقوط حکومت بشار اسد، همچنان پا بر جا بودند نیز صادرات نفت را دشوار کردند. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در ژوئن، فرمانی را برای لغو تحریم‌های واشنگتن صادر کرد و راه را برای آغاز فعالیت استخراج نفت و گاز سوریه توسط شرکت‌های آمریکایی هموار کرد. بر اساس گزارش رویترز، مقامات دمشق می‌گویند که این محموله نفتی به یک شرکت مرتبط به شرکت بازرگانی نفت جهانی «بی بی انرژی» فروخته شده است.

 

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه