روزنامه کائنات
3

اقتصاد

1404 يکشنبه 29 تير - شماره 4873

قیمت دینار عراق برای زائران اربعین چقدر است؟

 در بازار ارز تجاری حواله دلار با قیمت ۶۹ هزار و ۶۶۸  تومان، حواله یورو با نرخ ۸۱ هزار و ۱۲۰ تومان و حواله درهم با نرخ ۱۸ هزار و ۹۷۰ تومان معامله شد. همچنین هر یک صد دینار عراق به قیمت ۵۴۶۳ تومان نرخ گذاری شد.
به گزارش کائنات، در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران، شاهد نرخ گذاری ارز تجاری برای حواله دلار با قیمت ۶۹ هزار و ۶۶۸  تومان، حواله یورو با نرخ ۸۱ هزار و ۱۲۰ تومان، حواله درهم با نرخ ۱۸ هزار و ۹۷۰ تومان، حواله یوان با نرخ ۹۷۰۶ تومان و حواله روبل با نرخ ۸۸۵ تومان، توسط تجار و بازرگان‌ها بود.   
همچنین بازار ارز تجاری شاهد معامله اسکناس دلار با نرخ ۷۱ هزار و ۶۱۹ تومان، اسکناس یورو با نرخ ۸۳ هزار و ۳۹۲ تومان، اسکناس درهم با نرخ ۱۹ هزار و ۵۰۱ تومان، اسکناس یوان با نرخ ۹۹۷۷ تومان و اسکناس روبل با نرخ ۹۱۰تومان، بود.  
همچنین، در «بخش اسکناس» بازار ارز تجاری مرکز مبادله، هر یکصد دینار عراق ۵۴۶۴ تومان قیمت گذاری شد؛ به عبارتی قیمت هر واحد دینار عراق معادل ۵۴.۶ تومان، اعلام شد. گفتنی است؛ حواله دلار با نرخ ۶۹ هزار و ۶۶۸ تومان، حواله یورو با نرخ ۸۱ هزار و ۱۴ تومان، حواله درهم با نرخ ۱۸ هزار و ۹۷۰ تومان، حواله یوان با نرخ ۹۷۰۶ تومان و حواله روبل با نرخ ۸۹۰ تومان و اسکناس دلار با نرخ ۷۱ هزار و ۶۱۹ تومان، اسکناس یورو با نرخ ۸۳ هزار و ۲۸۲ تومان، اسکناس درهم با نرخ ۱۹ هزار و ۵۰۱ تومان، اسکناس یوان با نرخ ۹۹۷۸ تومان، اسکناس روبل با نرخ ۹۱۵  تومان و هر یکصد دینار عراق ۵۴۶۳ تومان، معامله شد.  
گفتنی است؛ از آنجایی که سهمیه ارز اربعین ۱۴۰۴ (دینار عراق) برای زائران اربعین امسال، با نرخ بازار ارز تجاری مرکز مبادله محاسبه می‌شود، زائران می‌توانند با مراجعه به بخش نمای بازار مرکز مبادله نرخ ارز اربعین را مشاهده کنند.
*میانگین موزون ارز چقدر است؟
از سوی دیگر، میانگین موزون نرخ ارز نیز که بر مبنای حجم معاملات ارزی انجام‌ شده در یک ماه گذشته با نرخ‌های اعلامی در سامانه معاملات الکترونیک ارز در حوزه حواله، اسکناس و حواله کالاهای اساسی و ضروری محاسبه می‌شود، برای اسکناس دلار به ۵۷ هزار و ۸۰۴ تومان، یورو ۶۷ هزار و ۳۰۶ تومان، درهم ۱۵ هزار و ۷۳۹ تومان، یوان ۸۰۵۳ تومان و روبل به ۷۳۴ تومان رسیده است.  
*چه میزان ارز تامین شد؟  
گفتنی است؛ طبق اعلام مرکز مبادله ایران، آخرین آمارها از حجم کل معاملات بازار ارز تجاری حاکی از آن است که در مرکز مبادله از ابتدای سال جاری تاکنون در مجموع معادل ۷۹۳۷ میلیون دلار ارز تجاری شامل ۴۳۹۲ میلیون دلار، ۳۶۸ میلیون یورو، ۱۰ میلیارد درهم، ۲۹۳۹ میلیون یوان و ۵۱۴ میلیون روبل بوده و میانگین روزانه معاملات به ۹۰ میلیون دلار آمریکا رسیده است. همچنین از ابتدای سال جاری تا کنون، ۱۴ میلیارد و ۳۳۵ میلیون دلار از سوی بانک مرکزی برای واردات کالای اساسی و دارو، صنایع و نیازهای خدماتی تامین ارز شده که ۱۰ میلیارد و ۸۵۷ میلیون دلار از آن به گروه تجاری و بازرگانی، ۳.۱ میلیارد دلار آن برای واردات کالاهای اساسی و دارو و ۳۳۰ میلیون دلار نیز به تقاضای خدماتی تخصیص داده شده است.

بیمه کوثر به ازای هر سهم ۳۵۰ ریال سود تقسیم کرد
 مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت بيمه کوثر با حضور ۸۰درصدی سهامداران برگزار شد. به گزارش کائنات، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت بيمه کوثر با حضور حداکثری سهامداران برگزار شد. مهم‌ترین نکات مطرح شده در این جلسه به شرح زیر است:
-بیمه کوثر در بین شرکت‌های خصوصی صنعت بیمه، با مبلغ ۲۵ همت فروش در رتبه پنجم از لحاظ مبلغ فروش قرار دارد. در حالی که رشد صنعت بیمه در سال ۱۴۰۳ به‌طور میانگین ۵۷درصد و این میزان برای بیمه کوثر ۹۳درصد بوده است.
-بیمه کوثر در بخش خسارت پرداختی بیمه، در سال ۱۴۰۳ با مبلغ ۱۳ همت، رتبه پنجم در بین شرکت‌های بیمه را دارد.
-بیمه کوثر با چهار همت، رتبه سوم را از نظر سرمایه در بین شرکت‌های بیمه‌ای دارد و ظرفیت نگهداری ریسک شرکت افزایش یافته است.
-بیمه کوثر با ۳۳ همت، رتبه پنجم را از نظر دارایی‌های شرکت‌های بیمه دارد.
-سود خالص شرکت در سال ۱۴۰۳، مبلغ ۲۵۰۰ میلیارد تومان بوده است. از این نظر، رتبه چهارم در بین شرکت‌های بیمه‌ای را در سال مذکور دارد و در سه سال اخیر جزء سه شرکت برتر بیمه‌ای بوده است.
-نقاط قوت شرکت عبارت است از کسب سطح یک نسبت توانگري مالی از سوي بیمه مرکزي طی ۸ سال متوالی، مدیریت آگاهانه بر ترکیب پرتفوي بیمه‌ای شرکت، حفظ جایگاه در بین شرکت‌های پیشرو به لحاظ ارزش بازار، میزان سرمایه، حقوق مالکانه، سرمایه‌گذاری و حق بیمه زندگی در میان شرکت‌های بیمه غیردولتی.
مدیرعامل کوثر اعلام کرد: در این چند سال که در بیمه کوثر مشغول به فعالیت بودم، هر اقدامی که در هر مجمع قول آن داده شده بود را انجام دادیم؛ قول دادیم زمین نیاوران را مولدسازی کنیم و انجام شد. قول دادیم تقسیم سود داشته باشیم که انجام خواهد شد. قول دادیم سودها را زودتر پرداخت کنیم و امسال هم سر موقع پرداخت خواهیم کرد.  قول دادیم سود شرکت افزایشی باشد و طی این سه سال، هر سال نسبت به سال قبل، رشد ۳۵ تا ۴۰درصدی داشتیم.
وی افزود: قول دادیم درآمد شرکت در حوزه بورس افزایش پیدا کند و امسال در یک اقدام بی‌نظیر که نه تنها در تاریخ بیمه کوثر، بلکه در سایر بیمه‌ها بی‌سابقه است، مبلغ ۱۲۰۰ میلیارد تومان سود در ۳‌ماهه اول شناسایی کردیم که اگر جنگ ۱۲ روزه پیش نمی‌آمد، با توجه به پرتفویی که طراحی کرده بودیم، اعداد بسیار بالاتری شناسایی می‌کردیم. این عدد بدون سود تقسیمی شرکت‌هاست و امسال با در نظر گرفتن سودهای تقسیمی، کف سود ۱۸۰۰ میلیارد تومانی را در نظر داریم و اگر فضا به حالت عادی برگردد، سال متفاوتی برای بیمه کوثر رقم خواهد خورد.
وی درخصوص قیمت سهم گفت: اعتقاد دارم که قیمت سهم کوثر نباید این باشد؛ به‌خصوص با این دارایی‌ها و نیاز به کمک سهامدار عمده است. صنعت بیمه درخصوص جنگ ۱۲ روزه پوششی ندارد و بیمه کوثر از این نظر تعهدی ندارد. درخصوص بندر شهید رجایی، خسارت‌های پرداختی بیمه کوثر زیر ۵درصد است.
-درخصوص وصول مطالبات، از سهامدار عمده می‌خواهیم به ما کمک کند. ما بحران‌های بزرگ‌تر از سیل، زلزله و حتی جنگ و بندر شهید رجایی را پشت سر گذاشتیم، اما این بحران باید با کمک سهامدار عمده حل شود.
-مهم‌ترین چالش‌ شرکت در سال ۱۴۰۴، ریسک وصول مطالبات و ریسک بازار سرمایه است. در همین راستا، جلسه ویژه و استراتژیک کمیته برگزار شد و شرایط پرتفوی در وضعیت خوبی قرار دارد.
-زمین شاهدشهر در تملک شرکت است و اسناد مالکیت پیگیری شده و به زودی انجام می‌شود.
-مهم‌ترین اهداف شرکت برای سال ۱۴۰۴ عبارت است از وصول مطالبات، رسیدن به سود مطلوب در سرمایه‌گذاری‌ها، بهینه‌سازی دارایی‌ها و چینش ترکیب بهینه، برنامه افزایش سرمایه از تجدید و انباشته در مهر و آبان ماه و رشد مبلغ فروش حق بیمه از ۲۵ همت به ۴۲ همت.
-در پایان با تصویب صورت‌های مالی به ازای هر سهم ۳۵۰ ریال، معادل ۵۵درصد سود خالص تقسیم شد. سود سهامداران حقیقی، ۲۰ روز آینده پرداخت خواهد شد.

معاون اعتباری بانک کشاورزی خبر داد؛
تصویب ۲۰ میلیون یورو
برای واردات نهاده‌ها در بحبوحه بحران اخیر
 معاون اعتباری بانک کشاورزی  با تشریح اقدامات حمایتی و عملیاتی حوزه اعتباری بانک کشاورزی در دوره جنگ ۱۲ روزه تحمیلی، از استمرار ارائه خدمات اعتباری و تصویب ۲۰ میلیون یورو برای واردات نهاده‌ها در بطن شرایط بحرانی جنگ اخیر خبر داد.
به گزارش کائنات، محمدرضا پویافرد با اشاره به نقش تعیین‌کننده این بانک در حمایت از امنیت غذایی و رونق اقتصاد کشاورزی طی بحران‌های ملی، به تشریح اقدامات گسترده و چندلایه بانک در دوره جنگ ۱۲ روزه تحمیلی با هدف استمرار ارائه خدمات و تداوم فعالیت واحدهای تولیدی در کشور پرداخت.
وی اظهار داشت: در طول این ۱۲ روز، بالغ بر ۵۳ هزار و ۸۵۱ میلیارد ریال تسهیلات در قالب ۲۱ هزار و ۲۲۴ فقره به فعالان بخش کشاورزی پرداخت شد؛ اقدامی که نماد بارز تعهد بانک به پشتیبانی از معیشت مردم و استمرار تولید در شرایط سخت است.
معاون اعتباری بانک کشاورزی همچنین از تصویب ۲۰ میلیون یورو برای واردات نهاده‌های کشاورزی و دامی در طول جنگ 12 روزه تحمیلی خبر داد و گفت: در شرایطی که واردات نهاده‌ها با چالش مواجه بود، بانک کشاورزی نقش کلیدی در تأمین منابع ارزی ایفا کرد تا زنجیره تولید و امنیت غذایی کشور دچار اختلال نشود.
پویافرد با تأکید بر اهتمام ویژه این بانک برای برنامه‌ریزی دقیق و آینده‌نگرانه، تصریح کرد: چندین دستورالعمل اجرایی نیز طی این ایام برای تسریع و تسهیل در پرداخت تسهیلات وجوه اداره‌شده تهیه و ابلاغ شد.
وی افزود: بانک کشاورزی با وجود محدودیت‌ها و تهدیدهای ناشی از شرایط بحرانی، با تمام توان در میدان خدمت باقی ماند و با استفاده از ظرفیت انسانی و اعتباری خود، چرخ اقتصاد کشاورزی کشور را در گردش نگه داشت.
پویافرد ادامه داد: در این مدت، رؤسای ادارات و کارکنان شعب به‌صورت کشیک و منظم در محل خدمت حاضر شدند و ضمن نظارت مستقیم بر روند پرداخت تسهیلات، همراهی نزدیکی با بهره‌برداران و تولیدکنندگان بخش کشاورزی داشتند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه