روزنامه کائنات
8

صفحه آخر

1404 شنبه 28 تير - شماره 4872

نمایشگاه عکس ۱۲ روز ایران برگزار می گردد

مجمع جهانی صلح اسلامی با همکاری فرهنگستان هنر نمایشگاه عکس ۱۲ روز جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه ایران را با عنوان “۱۲ روز ایران” برگزار می کند.
این نمایشگاه با هدف بازتاب تصویری ۱۲ روز جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران بستری مناسب برای نمایش و روایت‌زندگی مردم در مواجهه با این جنگ و دیگر رویدادهای سرنوشت ساز است.
محورهای این نمایشگاه به شرح ذیل می باشد :
حقوق بین الملل وحقوق بشر دوستانه
زندگی در جنگ
قربانیان جنگ
مردم یاری و همبستگی اجتماعی
از کلیه نهادها ی هنری ،عکاسان فرهیخته کشوردعوت می شود تاآثار خود را به دبیرخانه این نمایشگاه ارسال نمایند .
لازم به ذکر است آثار برتر، علاوه بر دریافت لوح تقدیر و جوایز در بخش ویژه جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری «سلام» نیز شرکت داده می شود.
مهلت ارسال آثار ۲۶: تیرماه
از طریق پیام رسان های بله و ایتا به شماره ۰۹۳۳۵۹۷۹۲۵۸
جهت راهنمایی بیشتر با شماره موسسه فرهنگی هنری صبا ۰۲۱۶۶۴۸۷۵۳۶ داخلی ۱۵۰
محل برگزاری نمایشگاه: گالری موسسه فرهنگی هنری صبا
 داوران جشنواره ونیز معرفی شدند
 اعضای هیات داوران بخش مسابقه اصلی هشتاد و دومین جشنواره فیلم ونیز به ریاست الکساندر پاین اعلام شد.
فیلم‌ساز ایرانی محمد رسول‌اف و بازیگر برزیلی فرناندا تورس از اعضای هیات داوران بخش مسابقه اصلی هشتادودومین جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز خواهند بود که از ۲۷ اوت تا ۶ سپتامبر (۵ تا ۱۵ شهریور) برگزار می‌شود.
در این هیأت هفت‌نفره که پیش‌تر الکساندر پین به عنوان رئیس آن معرفی شده بود، فیلم‌سازان دیگری نیز حضور دارند؛ از جمله استفان بریزه از فرانسه، مائورا دل‌پرو از ایتالیا و کریستیان مونگیو از رومانی، و همچنین ژائو تائو، بازیگر اهل چین.
این داوران مسئول اهدای جوایزی همچون شیر طلایی بهترین فیلم، شیر نقره‌ای جایزه بزرگ هیأت داوران و جوایز بهترین کارگردانی، بازیگر زن، بازیگر مرد و فیلمنامه خواهند بود. همچنین، ژولیا دوکورنو، فیلم‌ساز فرانسوی، ریاست هیات داوران بخش افق‌ها را برعهده خواهد داشت. دیگر اعضای این هیأت شامل یوری آنکارانی (فیلم‌ساز ایتالیایی)، شانون مورفی (کارگردان استرالیایی)، رامل راس (فیلم‌ساز آمریکایی) و فرناندو انریکه خوان لیما (منتقد آرژانتینی) هستند. شارلوت ولز، کارگردان فیلم  «افترسان»، ریاست هیأت داوران جایزه بهترین فیلم اول لوئیجی دی لورنتیس را بر عهده خواهد داشت. اعضای همراه او در این هیأت عبارتند از اریژ سهیری (فیلم‌ساز فرانسوی-تونسی) و سیلویو سولدینی (فیلم‌ساز ایتالیایی).
جشنواره امسال فیلم ونیز  با نمایش جهانی فیلم  «زیبایی» به کارگردانی پائولو سورنتینو و با بازی تونی سرویو و آنا فرزتی آغاز خواهد شد.

بازیگر «سلطان قلب‌ها» درگذشت
 محمدعلی تبریزیان از قدیمی‌ترین بازیگران سینمای ایران معروف به همایون درگذشت. محمدعلی تبریزیان معروف به همایون از بازیگران سینمای پیش از انقلاب دار فانی را وداع گفت. این بازیگر که مدتی به علت کهولت سن در بستر بیماری بود روز گذشته و در سن ۸۸ سالگی از دنیا رفت. همایون از سال ۱۳۴۱ به بازیگری مشغول شد و در فیلم‌های پر فروش بسیاری از جمله «سلطان قلب‌ها» در کنار فردین ایفای نقش کرد. این بازیگر پیشکسوت همچنین در فیلم‌های «خوش غیرت»، «زن و زمین»، «آقای جاهل»، «بابا خالدار» و... نیز به عنوان بازیگر حضور داشت.

«سوپر من» یادآور خباثت رژیم صهیونیستی
در فلسطین شد
 هر چند جیمز گان گفت «سوپرمن» درباره خاورمیانه نیست اما این فیلم بحث‌هایی را درباره شباهت تجاوز رژیم صهیونیستی به فلسطین برانگیخته است.
به گزارش ورایتی، فیلم «سوپرمن» جیمز گان بحثی آنلاین را برانگیخته و موضوع هم سر این است که آیا داستان آن به عمد یادآور جنگ رژیم صهیونیستی با مردم فلسطین است یا خیر؟ در این فیلم، لکس لوتر شخصیت شرور فیلم با بازی نیکلاس هولت، جنگی خارجی را بین ۲ کشور خیالی آغاز کرده است. سوپرمن هم وارد این درگیری جهانی می‌شود تا مانع حمله کشور متجاوز «بوواریا» به همسایه‌اش، جرهانپور، شود.
از زمان اکران «سوپرمن» در سینماها (که در اولین نمایش خود ۲۲۰ میلیون دلار در سطح جهانی فروخت)، مفسران سیاسی متعددی در شبکه‌های اجتماعی درگیری بوواریا-جرهانپور را به درگیری واقعی رژیم صهیونیستی با فلسطین مشابه دانسته‌اند. حسن پیکر، مفسر سیاسی چپ‌گرا که به عنوان یک استریمر دنبال‌کنندگان زیادی دارد، یک ویدیوی پربازدید در یوتیوب منتشر کرد و در آن توضیح داد که «سوپرمن» اسرائیل را رسوا می‌کند. پیکر فیلم «سوپرمن» را «دو ساعت و حدود ۱۰ دقیقه تمام لعنت به اسرائیل» خواند و گفت باور دارد هر کسی که در ساخت این فیلم دخیل بوده، اگر بگوید که این فیلم «شبیهی برای اسرائیل و فلسطین» نیست، دروغ می‌گوید. در همین حال بن شاپیرو، مفسر محافظه‌کار مدعی شد فقط کسانی که «مغز چپی» دارند، سعی می‌کنند «سوپرمن» را تفسیری از درگیری اسرائیل و فلسطین ببینند. شاپیرو گفت که این فیلم با حقایق جنگ واقعی غزه مطابقت ندارد و هیچ دستور کار سیاسی هم ندارد. در این میان مقاله‌های بی‌شماری منتشر شدند که سوال‌های مختلفی مانند «آیا فیلم جدید «سوپرمن» ضد اسرائیل است؟» و «آیا فیلم جدید «سوپرمن» درباره جنگ اسرائیل و حماس است؟» را مطرح کردند.
در این میان فعالان و افراد تأثیرگذار طرفدار فلسطین در رسانه‌های اجتماعی این فیلم را به دلیل سرزنش آشکار رژیم صهیونیستی در پی عملیات نظامی مرگبارش در غزه، تحسین کردند. با همه اینها به نظر می‌رسد جدول زمانی فیلم ممکن است با حملات جدید رژیم صهیونیستی همسو نباشد، زیرا گان فیلمنامه خود را در ماه مه ۲۰۲۳، ماه‌ها قبل از تشدید درگیری فعلی رژیم صهیونیستی و غزه، تحویل داد.
گان قبل از اینکه «سوپرمن» در سینماها اکران شود، به این موضوع پرداخت و به تایمز لندن گفت: وقتی این را نوشتم، درگیری خاورمیانه اتفاق نیفتاده بود و موضوع کاملاً تخیلی است اما حتی سخنان گان درباره فیلم هم بحث‌های جاری آنلاین را آرام نکرده است و به نظر می‌رسد این بحث‌ها تشدید هم خواهند شد و در هر حال بحث تجاوز و کشتار مردم فلسطین را یادآور خواهد بود. این اولین باری نیست که «سوپرمن» یادآور اختلافات سیاسی می‌شود و خود گان «سوپرمن» را یک «مهاجر» خواند و به یک موضوع بحث ملی پیش از اکران فیلم دامن زد. این اظهار نظر واکنش‌های محافظه‌کارانه‌ای را برانگیخت و فاکس نیوز فیلم را «سوپر ووک» نامید.
در مراسم افتتاحیه فیلم در لس‌آنجلس، برادر گان هم از سخنان او دفاع کرد و گفت: بله، سوپرمن یک مهاجر است و بله، افرادی که ما در این کشور از آنها حمایت می‌کنیم مهاجر هستند و اگر این را دوست ندارید، آمریکایی نیستید. افرادی که به مهاجران نه می‌گویند، مخالف روش آمریکایی هستند.
حتی کاخ سفید هم وارد بحث «سوپرمن» شد و با فتوشاپ کردن سر ترامپ روی بدن سوپرمن در یک پوستر ساختگی برای فیلمی که «روش آمریکایی» را تبلیغ می‌کرد، وارد این بحث شد تا ترامپ را یک ابرقهرمان مانند «سوپرمن» بنامد.

اولین تجربه کارگردانی اسکارلت جوهانسون
پاییز دیده می‌شود
 اولین تجربه کارگردانی اسکارلت جوهانسون با عنوان «النور کبیر» در ماه سپتامبر راهی سینماها می‌شود.
به گزارش ورایتی، «النور کبیر» یک درام دلگرم‌کننده، با بازی جون اسکوئیب در نقش زنی ۹۰ ساله که سعی دارد پس از مرگ بهترین دوستش زندگی‌اش را از نو بسازد، ۲۶ سپتامبر (۴ مهر) توسط سونی پیکچرز کلاسیکز در آمریکا و کانادا روی پرده‌های نقره‌ای می‌رود. این فیلم که اولین تجربه کارگردانی اسکارلت جوهانسون است، در بخش «نوعی نگاه» جشنواره فیلم کن امسال به نمایش درآمد و با تشویق ایستاده ۵ دقیقه‌ای حضار روبه‌رو شد. جوهانسون از نمایش این فیلم در جشنواره کن به عنوان رویایی یاد کرد که به حقیقت پیوسته است.
وی ادامه داد: وقتی یک فیلم مستقل مانند این بسازی، هیچ‌کس برای پول جلو نمی‌آید و واقعاً، همه کسانی که برای این فیلم گرد هم آمدند، برای این بود که داستان و فیلمنامه را خیلی دوست داشتند. این فیلم درباره چیزهای زیادی است؛ درباره دوستی، درباره غم و اندوه، درباره بخشش و فکر می‌کنم همه اینها مضامینی هستند که می‌توانیم این روزها خیلی بیشتر به آنها فکر کنیم. در حالی که فیلمنامه «النور کبیر» توسط توری کامن نوشته شده، علاوه بر اسکوئیب، دیگر بازیگران فیلم شامل چیوتل اجیوفور، جسیکا هچت و ارین کلیمن هستند.

«لیلو و استیج» نخستین فیلم میلیارد دلاری هالیوود در سال ۲۰۲۵ شد
 «لیلو و استیچ» نخستین فیلم هالیوودی شد که سال ۲۰۲۵ به فروش یک میلیارد دلاری رسید. به گزارش ورایتی، بازسازی زنده از انیمیشن «لیلو و استیچ» دیزنی اولین فیلم هالیوودی امسال است که موفق شد آمار فروش خود را در گیشه جهانی از مرز یک میلیارد دلار فراتر ببرد. این کمدی خانوادگی که از ۸ هفته پیش راهی سینماها شده، توانست در این مدت ۴۱۶.۱ میلیون دلار در سینماهای آمریکای شمالی و ۵۸۴.۸ میلیون دلار در سطح بین‌المللی فروش کند و مجموع فروش خود را در سطح جهان به ۱.۰۰۱ میلیارد دلار برساند. با این حال، فیلم پرفروش چینی «نژا ۲» با فروش ۱.۸۹۹ میلیارد دلار، همچنان با اختلاف زیاد، پرفروش‌ترین فیلم سال ۲۰۲۵ است. فیلم «لیلو و استیچ» که از ابتدا قرار بود از همان اول به صورت مستقیم به پخش آنلاین هم برود، نمونه‌ای از فروش مناسب است که دیزنی را در کسب درآمد هم زمان از سینما و نمایش آنلاین موفق ظاهر کرده است. «موانا ۲» هم که سریال دیزنی پلاس بود، وقتی به عنوان دنباله انیمیشن به پرده بزرگ سینما رفت، در روز شکرگزاری سال پیش به یک موفقیت میلیارد دلاری در گیشه بدل شد. به این ترتیب والت دیزنی تنها در ۱۳ ماه گذشته ۴ فیلم میلیارد دلاری داشته که «ددپول و ولورین» مارول و «درون و بیرون ۲» پیکسار هم از جمله آنها بوده‌اند. «لیلو و استیچ» در اواخر ماه مه (اوایل خرداد) با فروش ۱۸۳ میلیون دلار در داخل آمریکا و ۳۴۱ میلیون دلار در سطح جهانی در ۴ روز نخست اکرانش بزرگترین افتتاحیه آخر هفته روز یادبود در تاریخ را رقم زد. این فیلم در ۳ آخر هفته متوالی بعدی همچنان جایگاه نخست فروش را حفظ کرد و به «یک فیلم ماینکرفت» (فیلم اقتباسی از بازی ویدیویی به همین نام) پیوست که در گیشه امسال آمریکا از فروش ۴۰۰ میلیون دلاری فراتر رفت. «ماینکرفت» با فروش۹۵۵ میلیون دلار نتوانست به نقطه عطف میلیارد دلار برسد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه