روزنامه کائنات
8

صفحه آخر

1404 شنبه 21 تير - شماره 4867

نگاهی به آخرین آمار گیشه سینما و فیلم پرمخاطب روزهای پساجنگ؛ «پیر پسر» در صدر

 هفته گذشته بیش از ۱۸۲ هزار نفر به تماشای فیلم‌های سینما نشستند. از این تعداد حدود ۱۰۶ هزار نفر تماشاگران «پیرپسر» بودند که سبب شدند فیلم پرماجرای اکتای براهنی پرفروش‌ترین اثر این روزهای سینما باشد.
در روزهای گذشته دو فیلم از سیروس الوند و علی هاشمی به چرخه اکران اضافه شدند و الان حدود ۲۰ فیلم روی پرده سینماها هستند که تعدادی از آن‌ها با توجه به تاریخ شروع اکران، به صورت تک سانس نمایش داده می‌شوند.
در این بین دو کمدی «دایناسور» و «صددام» و بعد از آن فیلم تاریخی - دینی «موسی کلیم الله» در صدر جدول فروش سینماها قرار دارند.  
البته در گزارش فروش یک هفته گذشته فیلم‌های «پیرپسر»، «صددام» و «سلام علیکم حاج آقا» به ترتیب مخاطب بیشتری داشته‌اند.
در حال حاضر رقم کل فروش سینمای ایران از ابتدای سال تاکنون به ۶۱۰ میلیارد تومان رسیده و بیش از ۷ میلیون و ۷۶۰ هزار نفر هم تماشاگر فیلم‌های اکران شده بودند. پیش بینی می‌شد تابستان امسال با وجود همزمانی با ماه‌های محرم و صفر، با اکران فیلم‌هایی همچون «پیرپسر» و «زن و بچه» که فعلاً به مردادماه موکول شده روزهای پررونقی را در سینما شاهد باشیم اما جنگ ۱۲ روزه ناشی از تجاوز اسرائیل به ایران، تاثیر قابل توجهی بر تعداد مخاطبان سینما و جدول نمایش فیلم‌ها گذاشته است.
با این حال اگرچه اکران بعضی فیلم‌ها برخلاف برنامه‌ریزی قبلی، تغییر کرده اما احتمالاً از هفته آینده باز هم فیلم‌های جدید به چرخه اکران سینما اضافه می‌شوند که یکی از آن‌ها فیلم «مرد عینکی» جدیدترین اثر کارگردان «فسیل» (کریم امینی) است که با بازی بهرام افشاری ساخته شده و ممکن است نفس تازه‌ای به گیشه سینماها بدهد.
در ادامه این گزارش آخرین آمار فروش و تعداد مخاطبان فیلم‌های روی پرده سینماها را تا ظهر روز جمعه، بیستم تیرماه بر اساس اطلاعات سامانه مدیریت فروش و اکران سینما (سمفا) ملاحظه می‌کنید.
«دایناسور» به کارگردانی مسعود اطیابی: یک میلیون و ۸۴۹ هزار نفر تماشاگر و ۱۵۰ میلیارد تومان فروش
«صددام» به کارگردانی پدرام پورامیری: یک میلیون و ۲۳۸ هزار نفر تماشاگر و ۹۹ میلیارد و ۹۷۴ میلیون تومان فروش
«موسی کلیم الله» به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا: ۹۲۵ هزار نفر تماشاگر و ۶۹ میلیارد و ۳۸۵ میلیون تومان فروش
«کوکتل مولوتوف» به کارگردانی حسین دوماری: ۷۱۸ هزار نفر تماشاگر و ۶۱ میلیارد و ۸۹۵ میلیون تومان فروش
«رها» به کارگردانی حسام فرهمند: ۴۰۶ هزار نفر تماشاگر و ۳۶ میلیارد و ۹۶۳ میلیون تومان فروش
«پیرپسر» به کارگردانی اکتای براهنی: ۳۷۶ هزار نفر تماشاگر و ۳۵ میلیارد تومان فروش
انیمیشن «پسر دلفینی ۲» به کارگردانی محمد خیراندیش: ۴۳۲ هزار نفر تماشاگر و ۳۰ میلیارد تومان فروش
«خانه ارواح» به کارگردانی کیارش اسدی‌زاده: ۲۹۸ هزار نفر تماشاگر و ۲۴ میلیارد و ۲۴۶ میلیون تومان فروش
«سلام علیکم حاج آقا» به کارگردانی حسین تبریزی: ۳۱۵ هزار نفر تماشاگر و ۲۳ میلیارد و ۴۹۳ میلیون تومان فروش
«بامبولک» به کارگردانی آرش معیریان: ۲۸۳ هزار نفر تماشاگر و ۱۷ میلیارد و ۸۹۴ میلیون تومان فروش
انیمیشن «رویا شهر» به کارگردانی محسن عنایتی: ۲۶۱ هزار نفر تماشاگر و ۱۶ میلیارد و ۷۰۷ میلیون تومان فروش
«پیشمرگ» به کارگردانی علی غفاری: ۲۷۷ هزار نفر تماشاگر و ۱۵ میلیارد و ۱۷۸ میلیون تومان فروش
«زیبا صدایم کن» به کارگردانی رسول صدر عاملی: ۱۶۸ هزار نفر تماشاگر و ۱۳ میلیارد و ۹۲۰ میلیون تومان فروش
«صیاد» به کارگردانی جواد افشار: ۹۶ هزار نفر تماشاگر و ۵ میلیارد و ۸۵۱ میلیون تومان فروش
«بی سروصدا» به کارگردانی مجید رضا مصطفوی: ۶۳ هزار نفر تماشاگر و ۵ میلیارد و ۵۰۵ میلیون تومان فروش
«هر چی تو بگی» به کارگردانی مرتضی آتش زمزم: ۵۶۹۰ نفر تماشاگر و ۴۵۹ میلیون تومان فروش
«صبح اعدام» به کارگردانی بهروز افخمی: ۲۴۸۷ نفر تماشاگر و ۱۶۰ میلیون تومان فروش
«وحشی» به کارگردانی شراره سروش: ۱۲۸۲ نفر تماشاگر و ۱۰۱ میلیون تومان فروش
«آنجا همان ساعت» به کارگردانی سیروس الوند: ۹۳۶ نفر تماشاگر و ۱۰۰ میلیون تومان فروش
«پاکول» به کارگردانی نوید اسماعیلی: ۹۹۴ نفر تماشاگر و ۸۷ میلیون تومان فروش
«زعفرانیه ۱۴ تیر» به کارگردانی علی هاشمی ۷۱۵ نفر تماشاگر و ۷۴ میلیون تومان فروش

اطلاعیه صداوسیما درباره سخنان مهمان روی آنتن؛
ادعای زشت به بهانه مبارزه با نفوذ
 روابط عمومی رسانه ملی در پی اظهارات غیرمستند یکی از مهمانان دعوت‌شده به شبکه خبر درباره یک جاسوس خارجی و روابط او اطلاعیه‌ای را منتشر کرد. در پی اظهارات غیرمستند یکی از مهمانان دعوت‌شده به برنامه «میزگرد» شبکه خبر درباره یک جاسوس خارجی و روابط او با برخی افراد در ایران، روابط عمومی رسانه ملی توضیحاتی به شرح زیر منتشر کرد:
«شب گذشته یکی از مهمانان برنامه میزگرد شبکه خبر در آنتن زنده ادعایی زشت و دروغ را به بهانه مبارزه با نفوذ مطرح کرد.
ادعای مطرح شده برگرفته از یک رشته توییت منتسب به فردی به نام کاترین شاکدام در مصاحبه با روزنامه تایمز اسرائیل در سال ۱۴۰۰ است که همان زمان با بررسی و راستی‌آزمایی دقیق مشخص شد این ادعا دروغ و این مصاحبه جعلی است و چنین مطلبی نه در تایمز اسرائیل و نه در هیچ رسانه معتبر دیگری وجود ندارد. کذب این ادعا و جعلی بودن چنین مصاحبه‌ای همان زمان در بسیاری از رسانه‌های داخلی و خارجی اعلام شد.
روابط عمومی صداوسیما ضمن تقبیح این ادعا و با اشاره به اینکه ادعای کذب کارشناس مذکور تکرار مطالب موهن رسانه‌های بی‌اعتبار فارسی‌زبان معاند بود، تاکید کرده است در شرایطی که رسانه ملی با دعوت از چهره‌های متنوع، در پی تقویت فضای همدلی و وحدت مبتنی بر اقتدار کشور است، انتظار می‌رود مهمانان دعوت‌شده با رعایت امانت‌داری و احترام به این فضا و پرهیز از اظهارات غلط، غیرواقعی و غیرمستند به تقویت همدلی و رشد جامعه کمک کنند.»

فیلمسازی از دل اساطیر هالیوود؛
مایکل مان با جایزه لومیر ۲۰۲۵ تجلیل می‌شود
 مایکل مان جایزه لومیر را در هفدهمین دوره جشنواره لومیر به مدیریت تیری فرمو دریافت خواهد کرد.
به گزارش ورایتی، مایکل مان پاییز امسال در هفدهمین دوره جشنواره لومیر در لیون جایزه لومیر را دریافت می‌کند. این جشنواره که توسط تیری فرمو، رئیس جشنواره کن، اداره می‌شود، هر سال برای بزرگداشت فیلم‌های کلاسیک برگزار می‌شود و از فیلمسازان و بازیگران نمادین تجلیل می‌کند.
جایزه لومیر که به یک چهره سینمایی برای تمامی مجموعه آثار و ارتباطش با تاریخ سینما اهدا می‌شود، پیش از این به چهره‌های مهمی چون کلینت ایستوود، مارتین اسکورسیزی، جین فوندا، فرانسیس فورد کاپولا، کوئنتین تارانتینو و تیم برتون در کنار ستاره‌های اروپایی مانند ایزابل هوپر و کاترین دونوو اهدا شده است.
موسسه لومیر در بیانیه‌ای از مایکل مان به عنوان چهره‌ای با استقلال واقعی و گاهی اوقات نوعی تنهایی یاد کرد که سخت‌گیری‌های یک فیلمساز مولف را با لذت سینمای عامه‌پسند ترکیب می‌کند.
مایکل مان در طول ۴۰ سال دوران حرفه‌ای خود سازنده فیلم‌های کالتی مانند «مخمصه»، «آخرین موهیکان»، «نفوذی» و «وثیقه» بود که بازیگرانی چون آل پاچینو، رابرت دنیرو، دنیل دی-لوئیس، تام کروز، جیمز کان و ناتالی پورتمن در آنها حضور داشتند. این کارگردان هم ریشه در سنت قوی هالیوود دارد و هم با انتخاب موضوع‌های متفاوت، رویکردش به کارگردانی، داستان‌سرایی و زیبایی‌شناسی، سینمای شخصی و نوآورانه خود را ارائه کرده است.
مان در حال حاضر پروژه‌های متعددی در دست دارد. وی که با فیلم زندگینامه‌ای «فِراری» با بازی آدام درایور و پنه‌لوپه کروز در ونیز ۲۰۲۳ حضور داشت و با قسمت آزمایشی برای بازسازی سریال «توکیو وایس» به تلویزیون بازگشت، در حال آماده شدن برای فیلمبرداری «مخمصه ۲» است. تیری فرمو تجلیل از مایکل مان با جایزه لومیر را هم یک رویا و هم مایه افتخار خواند و افزود: او مستقیم از دل اساطیر هالیوود بیرون آمده و هنرمند بزرگی است که نشانش بر سینما جاودانه است.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه