مدیریت پسماندشهری و ارائه راهکارها
جواد طالبی- در سالهای اخیر قوانین و آیین نامه های خوبی برای مدیریت پسماندهای شهری در کشور ما تصویب شده و همچنین از سوی سازمانهای مسول در زمینه مدیریت پسماند در کشور ما از جمله سازمان حفاظت محیط زیست و شهرداریها مطالعات خوبی در زمینه مدیریت پسماند ها صورت گرفته . اما با توجه به رشد روز افزون شهر نشینی در کشور و تغییر یافتن نوع زباله ها در هر سال با تغییر در الگو های مصرف مردم باید سیستم مدیریت قابلیت تغییر و به روز شدن را کسب کند . این امر امکان پذیر نمی باشد مگر با هماهنگی و یکپارچگی دستگاههای ذیربط در این امر و به روز کردن دانش مدیران و کارشناسان در دستگاههای مختلف با استفاده از تجربیات جهان. آمار گیری از نوع و میزان تولید پسماند در مناطق مختلف شهر می تواند در تصمیم گیری برای مناسب سازی شیوه های اجرا هم میتواند مفید باشد که به نظر می رسد در شهر ما این امر کمتر صورت گرفته.در آیین نامه مدیریت پسماند اشاره شده که سازمان استاندارد موظف است استانداردهای لازم را برای پسماند ها در یک بانک جامع اطلاع رسانی ارائه دهد که بنظر میرسد تا کنون چنین کاری صورت نگرفته است.
وضعيت مديريت پسماندها از شرايط مناسبي برخوردار نيست. درصد بالاي مواد آلي در تركيب پسماندها و عدم تفكيك از مبدا مانع پيشرفت سيستم موجود مديريت پسماندها است. در سالهاي اخير وزارت كشور و سازمان شهرداريها اقدامهاي مناسبي را در زمينه بهبود شرايط وضعيت مديريت پسماندها انجام دادهاند. اولين اقدام در بهينهسازي مراحل مختلف مديريت پسماندها، ارايه آموزشهاي لازم به تمام اقشار مردم به ويژه در تمام مقاطع تحصيلي به خصوص كودكستانها و دبستانهاست كه اين مسأله ميتواند در سطوح ملي و منطقهاي انجام شود.اجراي برنامه تفكيك از مبداو موفقيت آن مستلزم مشاركت و همكاري عمومياست. فرهنگسازي و آموزش عموميو تخصصي مستمر در رسانهها و ايجاد روابط عموميفعال و پويا بين مديريت شهري و شهرداريها با مردم و همچنين همكاري دستگاههاي اجرايي مختلف با شهرداريها از ضروريترين ابزار اجراي برنامه تفكيك از مبدا و موفقيت آن است. با توجه به محاسن واگذاري امور اجرايي پسماندها به بخش خصوصي بايد تمهيدات لازم در اين زمينهانديشيده شود.
چالشهای حاکم بر مدیریت کلان پسماند:
1. عدم همکاری صدا وسیما ی جمهوری اسلامی و سایر رسانه ها و سازمانهای متولی در زمینه فرهنگ سازی ، در راستای آشنایی مردم در مقوله پسماند
2. عدم یکپارچگی و همکاری فرابخشی برخی وزارت خانه هایی که در قانون و آیین نامه اجرایی به آنها اشاره شده
3. عدم تامین مالی و تخصیص اعتبارات لازم جهت اجرایی شدن طرحهای زمانبندی اعلام شده
4. عدم توان تخصصی لازم در امور مدیریت پسماند
5. عدم تعریف شاخصهای عملکرد دستگاههای اجرایی مناسب در امور مدیریت پسماند(طرح جامع مدیریت پسماندکشور)
راهکارهای میان مدت بر ای بهبود مدیریت پسماند شهری:
1. ایجاد مدیریت یکپارچه برای ساماندهی مدیریت پسماندهای شهری به منظور همکاری و هماهنگی دستگاههای اجرایی و مراکز آموزشی برای اجرای طرح های مدیریت پسماند
2. تشویق و جلب مشارکت سازمانها ، شهروندان ، بخش خصوصی، سازمانهای مردم نهاد.
3. کاهش آلودگی های ناشی از ذخیره سازی ، جمع آوری ، دفع غیر اصولی پسماند های شهری.
4. کمک به تهیه و هدایت و اجرای برنامه های اقتصادی مورد نیاز برای کاهش میزان تولید پسماند و کاهش مصرف.
5. توسعه طرح های تحقیقاتی و افزایش پژوهش در ابعاد مختلف مدیریت پسماند.
6.انجام برنامه های بازیافت و استفاده از روشهای علمی استاندارد برای احداث تاسیسات مناسب بازیافت.
7. نظارت برجمع آوری و دفع پسماند های بیمارستانی و اجرای طرحی جداگانه برای جمع اوری و دفع پسماندهای عفونی و آلوده.
۱۵ بقعه متبرکه کرمانشاه مجری طرح تابستانی نشاط معنوی و جشن ولایت علوی
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه از اجرای طرح تابستانی نشاط معنوی و جشن ولایت علوی در ۱۵ بقعه متبرکه استان کرمانشاه خبر داد
به گزارش کائنات به نقل از روابط عمومی اداره کل اوقاف و امورخیریه استان کرمانشاه؛ حجت الاسلام والمسلمین محمّد صالحی گفت: طرح تابستانی نشاط معنوی با هدف غنی سازی اوقات فراغت نوجوانان و جوانان در ۱۵ بقعه متبرکه استان کرمانشاه برگزار می شود.
وی افزود: این طرح از ۱۰ تیر آغاز شده و تا ۱۴ مرداد ماه به مدت ۳۴ روز ادامه دارد.
مدیرکل اوقاف استان آموزش روخوانی و روانخوانی قرآن کریم، کلاس های اعتقادی و احکام، کلاس ها هنری، ورزشی و... را از جمله برنامه های این طرح دانست.
وی بقاع متبرکه امام زادگان ابراهیم ( ع) کنگاور، سیدجمال الدین (ع) فش، خلیل الله (ع) گروس، احمد( ع) سنقر، سیده فاطمه (س) کرمانشاه، باقر(ع) بیستون، مهدی (ع) هرسین، ابراهیم (ع) طاقبستان، قاسم (ع) پاامام، سیدعبیدالله (ع) هجیج پاوه، علی اکبر(ع) بدره ای اسلام آباد، حسن (ع) حمیل اسلام آباد، مسجد-زیارتگاه صاحب الزمان (عج)، بقعه جناب احمدابن اسحاق اشعری قمی (ره )›سرپل ذهاب وبقعه شیخ مرحوم فاضل تونی ره کرمانشاه بقاع میزبان هستند.
مدیرکل اوقاف کرمانشاه با اشاره به در پیش بودن دهه ولایت، گفت: بقاع صدرالذکر بقاع مجری برپایی جشن ولایت علوی و اکمال دین نبوی نیز هستند.
ثبت نام 33هزارو 206 نفر در مرحله جدید طرح اقدام ملی استان مرکزی
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی گفت: در ثبت نام مرحله جدید طرح اقدام ملی جمعا 33 هزار و 206 نفر ثبت نام کرده اند که تا پایان هفته مهلت دارند مدارک خود را در سایت اقدام ملی بارگذاری کنند.
به گزارش کائنات به نقل از اداره ارتباطات واطلاع رسانی اداره کل راه وشهر سازی استان مرکزی، احمد مرزبان با اعلام این خبرگفت: در ثبت نام مرحله جدید طرح اقدام ملی مسکن استان مرکزی تعداد 33هزارو 206 نفر ثبت نام کرده اند که تا پایان هفته مهلت دارند مدارک خود را در سایت طرح اقدام ملی مسکن بارگذاری نمایند.
وی افزود: ثبت نام طرح اقدام ملی مسکن در مرحله جدید درشهرهای اراک،غرق آباد،نوبران،دلیجان،کمیجان،شهرجدید امیر کبیر ومهاجران صورت پذیرفته است که سهم شهراراک به تنهایی 29هزار 810نفر بوده است.
مرزبان در پایان تاکید کرد:با توجه به پالایش های صورت گرفته تعداد زیادی از همشهریان گرامی مدارک خود را درسامانه مربوط بارگذاری نکرده اندکه دراسرع وقت نسبت به تکمیل مدارک خود را در سامانه tem.mrud.ir اقدام لازم راصورت دهند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی درپایان بیان داشت:عدم بارگذاری مدارک تا پایان این هفته درسامانه طرح اقدام ملی مسکن به منزله انصراف تلقی شده و متقاضی حذف می گردد.
بیش از 2 میلیون و 380 هزار خدمت مرتبط با گاز در گیلان ارائه شده است
رشت-مهناز نوبری- حسین اکبر مدیرعامل شرکت گاز استان گیلان با اشاره به ارائه 2 میلیون و 380 هزار خدمت مرتبط با گاز به متقاضیان در سه ماه ابتدایی سال 1400 گفت: این خدمات از درگاه های غیرحضوری شامل سایت، نرم افزار موبایلی، تلفن گویای 3414 و همچنین دفاتر پیشخوان ارائه شده است.
وی با اعلام این خبر اظهار داشت: نمایش قبض و بدهی، بیشترین خدمت ارائه شده به متقاضیان می باشد و پس از آن پرداخت قبوض و دریافت شماره اشتراک در رده های بعدی قرار دارند.
مدیرعامل شرکت گاز استان گیلان درخصوص خدمات غیرحضوری این شرکت گفت: شیوع ویروس کرونا در استان و لزوم استفاده از خدمات غیرحضوری سبب شد تا این شرکت با گسترش درگاه های الکترونیک همانند سایت و نرم افزار موبایلی، نیازهای مشترکین و متقاضیان گرامی را به نحوه شایسته ای برطرف کند. حسین اکبر افزود: در بهار امسال بیش از 772 هزار خدمت از طریق سایت، 743 هزار خدمت از طریق نرم افزار موبایلی و حدود 52 هزار خدمت از طریق تلفن گویای 3414 به مردم شریف استان ارائه شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد قابل ملاحظه ای داشته است.وی در خاتمه بار دیگر از همه مردم و مشترکین درخواست کرد تا برای پیشگیری از انتقال و گسترش ویروس کرونا و همچنین صرفه جویی در وقت و هزینه، از مراجعه به ادارات گاز خودداری کرده و کلیه خدمات مورد نیاز خود را از طریق درگاه های غیرحضوری دریافت نمایند.